En Sıcak Konular

TSK'DAN IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

26 Eylül 2008 12:43 tsi
TSK'DAN IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde,terör örgütüne ait 16 hedefin Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca dün gece tam isabetle vurulduğunu bildirildi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesindeki terör örgütüne ait 16 hedefin Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca dün gece tam isabetle vurulduğunu bildirdi.
     Genelkurmay Karargahı Hasan Tahsin Bilgi Merkezinde düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, konuya ilişkin bilgi veren Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, şunları kaydetti:
     ''Dün gece, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde tespit edilen hedeflerine Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava harekatı icra edilmiştir. İcra edilen bu harekat esnasında teknik vasıtalarla tespit ve teyit edilen sadece terör örgütüne ait 16 hedefin tümü tam isabetle vurulmuştur.
     Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
     İcra edilen harekatta her zaman olduğu gibi sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''

     ERUH'TA 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

      Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında yapılan operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantılarının ilki, Genelkurmay Karargahı Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezinde yapıldı.
     Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak, düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele, arama-kurtarma faaliyetleri, MİLGEM projesi ve gelecek haftanın önemli faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, 1-26 Eylül tarihleri arasında meydana gelen olay sayısı, zayiat durumu ve ele geçirilen teröristlere ilişkin bilgiler verdi. Tuğgeneral Gürak, bundan sonraki toplantılarda bu bilgelerin haftalık olarak açıklanacağını belirtti.
     Siirt'in Eruh ilçesi kırsal kesiminde dün icra edilen operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, Cudi Dağında gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise bir uzman erbaşın şehit olduğunu kaydetti.
     Tuğgeneral Gürak, 1-26 Eylül tarihleri arasında 127 iç güvenlik olayının meydana geldiğini bildirdi. Teröristlerce yapılan eylemlerin yüzde 40'ının mayın ve el yapımı patlayıcı madde kullanılması, yüzde 28'inin de taciz ateşi sonucunda meydana geldiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, ''Burada bölücü terör örgütünün güvenlik güçleriyle temastan kaçındığı ve işbirlikçilerini kullanarak kendine göre riski az eylemlere başvurduğu görülmektedir'' dedi.
     Terör örgütü tarafından kullanılmak istenen patlayıcıların yaklaşık yüzde 60'ının patlatılmadan önce güvenlik güçlerince ele geçirildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu durumun olası daha büyük zayiatları önlediğine dikkati çekti.
     Bu olaylarda toplam 47 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, ''Burada dikkati çeken önemli bir husus ise bölücü terör örgütünün yaptığı tüm olumsuz propagandaya rağmen çatışmalar esnasında iki teröristin teslim olarak sağ olarak ele geçirilmiş olması ki bu konu çok önemli. Irak'ın kuzeyinden kaçmış 8 teröristin sınırlarımızdaki karakollara teslim olmuştur. Teslim olan terörist sayısındaki artış dikkat çekicidir'' diye konuştu.
     Tuğgeneral Gürak, aynı dönem içinde 14 askeri personel ve 3 geçici köy korucusunun şehit olduğunu belirterek, verilen zayiatın yüzde 51'ine teröristler tarafından döşenen mayın ve el yapımı patlayıcıların yol açtığına işaret etti.




Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,177 µs