En Sıcak Konular

GÜL: ''DÜNYADA ABD POLİTİKALARINA KARŞI BİR HAVA VAR''

26 Eylül 2008 10:04 tsi
GÜL: ''DÜNYADA ABD POLİTİKALARINA KARŞI BİR HAVA VAR'' Cumhurbaşkanı Gül, New York'taki temasları çerçevesinde Amerikan Türk Cemiyetinde (ATS) konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

NEW YORK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm dünyada Amerikan politikalarına karşı bir hava olduğunu, bunun Türkiye'de de olduğunu, ama bunun Amerikalılara, Amerika'ya karşı olan bir ''Amerikan karşıtlığı'' olmadığını söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül, New York'taki temasları çerçevesinde Amerikan Türk Cemiyetinde (ATS) konuşmasının ardından soruları yanıtladı.
     Türkiye'de ''Amerikan karşıtlığı olup olmadığı ve bunun Türk hükümeti tarafından beslenip beslenmediği' yönündeki soru üzerine, Gül, tüm dünyada bir Amerikan karşıtlığı değil, ama Amerikan politikalarına karşı bir hava geliştiğini, bunun Türkiye'de de olduğunu söyledi.
     Gül ''Ama bu kesinlikle Amerikalılara, Amerika'ya karşı değil, bu politikayla ilgili, bunu anlamak da gayet normaldir, özellikle Irak savaşının yarattığı çeşitli neticeler olmuştur. Bunun da ayırt edilmesini çok isterim. Bunun da konjonktürel olduğu kanaatindeyim. Politikalar farklı olduğunda birdenbire çok büyük sempatilerin de oluştuğunu göreceksiniz'' dedi.
    
     -''ABD ile çalışmaya devam edeceğiz''
    
     Gül, Türkiye'nin ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel güvenliğe ortak katkının daha da derinleşmesi için ABD ile birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.
     ABD ile ilişkilerin her zaman Batı yönelimlerinin ana sütunlarından olduğunu kaydeden Gül, yarım asırı aşan bir süredir iki ülkenin güçlenen bir ilişkiye sahip olduğunu dile getirdi. Gül, bu ilişkinin demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve serbest piyasa ekonomisi gibi evrensel değerler ve idealler üzerinde kurulduğunu vurguladı. İki ülke ilişkilerinin şu an bir stratejik ortaklık noktasına ulaştığını anlatan Gül, Türkiye ve ABD'nin hem küresel, hem bölgesel ölçekte ortak dış politika zorluklarıyla uğraştığını kaydetti. Gül, güçlü bir Türk-Amerikan ortaklığının bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrar için gerekli olduğunu bu geniş gündemin de gösterdiğini anlattı.

Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,522 µs