En Sıcak Konular

AVUKAT SEZER:''ERUYGUR'UN BAŞINA GELENLER, TOLON'U PSİKOLOJİK OLARAK OLUMSUZ ETKİLEDİ''

25 Eylül 2008 18:54 tsi
AVUKAT SEZER:''ERUYGUR'UN BAŞINA GELENLER, TOLON'U PSİKOLOJİK OLARAK OLUMSUZ ETKİLEDİ'' Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, ''Müvekkilim hasta olduktan, kendini savunamayacak hale geldikten sonra yapılacak yargılamanın kimse tarafından istenmeyeceğini düşünüyoruz'' dedi.

KOCAELİ - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, ''Müvekkilim hasta olduktan, kendini savunamayacak hale geldikten sonra yapılacak yargılamanın kimse tarafından istenmeyeceğini düşünüyoruz'' dedi.
     Rahatsızlığı nedeniyle dün Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan ve tetkiklerinin ardından tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine götürülen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la cezaevinde görüşen avukat Sezer, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dün yapılan tahlil sonuçlarının bir kısmını aldıklarını, bunları kendi doktorlarına da göstereceklerini belirtti.
     Emekli Orgeneral Tolon'a ilaç tedavisi önerildiğini, bu tedavi sonucunda biyopsiye karar verme durumunun söz konusu olduğunu ifade eden Sezer, buna da bayramdan sonra yapılabilecek kontrollerin ardından karar verilebileceğini dile getirdi..
     Tolon'un 65 gün gibi kısa sürede 13 kilo verdiğini, bunun kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Sezer, şunları söyledi:
     ''Görüştüğümüz uzmanlar, bu yaşta yemeğini tam yiyen birinin spor ve diyet yapmaksızın böyle bir kilo kaybının başta bağışıklık sistemi olmak üzere bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini, bunun da etraflıca tetkik edilmesi gerektiğini belirttiler.
     Bugün verdiğimiz 'tutuklamanın gözden geçirilmesi' dilekçemizde sağlık konusunun dikkate alınmasını istedik. Bununla ilgili bir mütalaa almıştık. Dosyaya daha önceden sunduğumuz hayati tehlikesinin olduğuna dair raporlarımızın da olduğunu hatırlatarak dilekçemizi Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sunduk.''
     Avukat İlkay Sezer, yargılamanın müvekkilinin sağlığını kaybetmeden yapılmasını beklediklerini belirterek, ''Bizim isteğimiz bu. Müvekkilim hasta olduktan, kendini savunamayacak hale geldikten sonra yapılacak yargılamanın kimse tarafından istenmeyeceğini düşünüyoruz.
     Tolon'un morali ile ilgili soruyu da Sezer, geçen hafta aynı koğuşta kaldığı silah arkadaşı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un düşerek beyin kanaması geçirmesi ve boyun kemiğini kırmasından etkilediğini vurgulayarak, şöyle yanıtladı:
     ''Aynı yeri paylaştığı Şener beyin başına gelenler ki Şener bey benzer rahatsızlıklara sahipti hiç kuşkusuz müvekkilimizi de psikolojik olarak olumsuz etkiledi. Bunların tezahür etmesini istemiyoruz. Yargılamanın müvekkilimin sağlığında yapılmasını bekliyoruz.''


Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,438 µs