En Sıcak Konular

BALON BALIĞININ AVLANMASI YASAKLANDI

25 Eylül 2008 18:48 tsi
BALON BALIĞININ AVLANMASI YASAKLANDI Taşıdığı toksin nedeniyle insan tüketiminde sakınca görülen balon balığının ticari amaçlı avlanmasının Antalya'da yasaklandığı bildirildi.

ANTALYA - Taşıdığı toksin nedeniyle insan tüketiminde sakınca görülen balon balığının ticari amaçlı avlanmasının Antalya'da yasaklandığı bildirildi.
     Antalya Su Ürünleri Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcıları Fuat Ergül ve Ali Nazım Baloğlu yönetiminde Tarım İl Müdürlüğünde toplandı.
     Toplantıda, Antalya Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Cemil Öztürk 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, av yasağı konusunda sektör temsilcilerini bilgilendirdi.
     Öztürk, Antalya sınırlarında, taşıdığı toksin nedeniyle insan tüketiminde sakıncısı bulunan balon balığının ticari avlanmasının yasaklandığını vurguladı. Antalya sınırlarında 1 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında köpek balığı avcılığının da yasak olduğunu ifade eden Öztürk, Antalya-Beydağlı Milli Parkı'nın güneyini çevreleyen Kumluca İlçesindeki Çavuş Limanı Küçük Çavuş burnundan başlayarak Sulu Ada, Taşlık Burnu ve Beş Adaları da içine almak kaydıyla Karagöz Limanı'na kadar olan 19 kilometre uzunluğunda kıyı şeridinde su ürünleri avcılığının yasaklandığını bildirdi.
     Öztürk, deniz kaplumbağası üreme alanı olarak tespit edilen Patara, Demre, Kumluca, Tekirova, Belek, Kızılot, Gazipaşa, Demirtaş, Olympos-Çıralı bölgesinde 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında sürat teknelerinin kıyıdan 1 mil mesafe içerisinde 5 milden daha süratli seyretmeleri ile Akdeniz foklarının yaşadıkları mağaralarda ışık kullanımı ve dalış yapmanın yasaklandığını belirtti.
     Manavgat'ın Side beldesindeki Selimiye feneri ile Gazipaşa ilçesindeki Kesik Burnu arasındaki karasularda, Finike'de de körfez ile Akçaörgü burnu arasında çekilen hattın kuzeyinde kalan sahada her türlü trol ile avcılık yapılmasının yasaklandığını ifade eden Öztürk, Antalya deniz sınırları içinde büyük camgöz (kum) ve güneşlenen köpek balıkları ile pervane/ay balığı, deniz kaplumbağaları, kancalı ve misk ahtapotu, kırmızı, siyah mercan, minare, şeytan minaresi, Pina, mühreler, maya, fok, denizatı ve yunus balığı avlanması ve toplanmasının yasak olduğunu kaydetti.
     Öztürk, balıkçıların palamut ve toriği 15 Nisan-31 Ağustos, dil ve pisi balığını 15 Şubat-15 Mart, yazılı orkinos, gobene, akya, sarıkuyruk, uzun kanat orkinos ve tambukayı 15 Mayıs-15 Nisan (gırgır ağlarıyla), kılıç balığını 15 Ekim-15 Kasım, orfoz ve lagosu 15 nisan-31 Temmuz, karidesi 15 Nisan-15 Eylül, karavidayı 15 Haziran-15 Nisan, mavi yengeci 15 Mayıs-1 Ekim, ahtapotu 15 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında avlayamayacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,529 µs