En Sıcak Konular

'KALICI VE KAPSAMLI BARIŞ'MESAJI

12 Kasım 2007 16:35 tsi
'KALICI VE KAPSAMLI BARIŞ'MESAJI İsrail ve Filistin arasındaki meselenin halledilmesi yönünde ne zaman bir toplantı olsa,çıkan sonuç hep aynı temenni olur:"Kalıcı ve Kapsamlı barış".

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. Gül, görüşmenin ardından, ''Komşu iki bölge ülkesi olarak gerginliklerin azaltılmasının, Orta Doğu'da hakça, kalıcı ve kapsamlı bir barışa ulaşılmasının bölgemizin istikrarı açısından hayati önem taşıdığı üzerinde görüş birliğine vardık'' dedi.
Gül ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, görüşmelerinin ardından Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenlediler.
Gül'ün görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamanın ana başlıkları şöyle:
" Komşu iki bölge ülkesi olarak bölgedeki gerginliklerin azaltılmasının, Orta Doğu'da hakça, kalıcı ve kapsamlı bir barışa ulaşılmasının bölgemizin istikrarı açısından hayati önem taşıdığı üzerinde görüş birliğine vardık.
Filistin-İsrail meselesi sadece iki ülkeyi ilgilendiren bir konu değildir. Buradaki olayın, problemin kronikleşmesi dünyadaki diğer olumsuzluklara da etki etmektedir.
Biz bölgemizdeki bütün nükleer kitle imha silahlarına karşıyız. Komşumuzda da böyle bir şeyin olmasını arzu etmeyiz.
Biz herkesin barışçı amaçlarla nükleer araştırma yapma hakkı olduğuna inanıyoruz ama kitlesel imha silahlarına dönüşmesine de karşıyız.
Gül, kaçırılan 2 İsrail askeri ile ilgili bir soru üzerine de, bunun aynı zamanda insani bir mesele olduğunu belirterek, ''Türkiye olarak biz bu konunun da iyi bir şekilde neticelenmesi için tekrar çalışmalar yapacağız'' dedi.

TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUZ"

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de Türkiye'nin kıtaları birbirine bağlayan özel konumunun Orta Doğu'da barış sağlanması için önemli olduğunu, barışçıl bir ülke olan Türkiye'nin bu yöndeki çabalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı olarak Gül ile ilk kez bir araya geldiğini hatırlatan Peres, cumhurbaşkanlarının da iyi şeyler yapabileceklerini gördüklerini ve iyi şeyler yapmaya devam edeceklerine emin olduğunu kaydetti.
Peres, Türkiye gibi dost bir ülkede Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti. İlişkilerin siyasi kadar ekonomik boyutunun da önemli olduğunu, ekonomi alanındaki gelişmelerin siyasi olanların yerine geçemeyeceğini kaydeden Peres, bu açıdan Türkiye'nin Ankara Forumu çabalarının önemine değindi.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,198 µs