En Sıcak Konular

TELİF HAKLARINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

24 Eylül 2008 21:00 tsi
TELİF HAKLARINDA ANLAŞMA SAĞLANDI Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) ile müzik meslek birlikleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla "Telif Hakları Sözleşmesi" imzalandı.

İSTANBUL - Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) ile müzik meslek birlikleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla "Telif Hakları Sözleşmesi" imzalandı.
Hyatt Regency Oteli'ndeki imza töreninde konuşan Bakan Günay, müzik meslek gruplarının, müzik yayınlarını kamusal alanlarda kullananlar ve dağıtanlarla ilgili tüm dünyada olduğu gibi haklı bir hak talebinde bulunduklarını hatırlattı. 
Daha önce oteller ve lokantalar gibi eğlence yerleri ile meslek grupları arasında bu konuda ciddi bir ihtilaf olduğunu ifade eden Günay, ancak yapılan sözleşmeyle konaklama tesisleri ile bir mutabakata varıldığını söyledi.
Günay, benzer bir tartışmanın, çok kanallı televizyon yayınlarına geçildiğinden bu yana müzik meslek birlikleri ile televizyonlar arasında yaşandığına dikkati çekerek, "Uzun bir müzakereden sonra Nuri Çolakoğlu'nun temsil ettiği TV yayıncıları ve müzik meslek grubu temsilcileri bir mutabakat sağladılar" diye konuştu.
TVYD Başkanı Nuri Çolakoğlu da  anlaşmaya göre televizyon kanallarının telif ödeyeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Televizyon kuruluşları ödemesi gereken rakamı meslek birliklerinin ortak banka hesabına yatıracak. 55 kanal bu sene yaklaşık 20 milyon YTL gibi bir para ödeyecek. Bunlar meslek birlikleri arasında paylaştırılacak. Meslek birlikleri de kendi hak sahibi üyelerine ödemeleri yapacak.
Benzer durumdaki TV kanallarının ödeyecekleri paraları aynılaştırdık. Böylece 8-10 basamaklı bir sistem ortaya çıktı. Bundan sonra da bu anlaşmaya dahil olmayan kanallar, benzeş kanalların statüsüyle anlaşmaya taraf olabilecekler. Müzik meslek birliklerinin gelirleri geçen seneye oranla yüzde 50 artıyor. Bu da bence hakların tanınması açısından çok önemli bir şey."

Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs