En Sıcak Konular

MUTLU: ''ERUYGUR'UN AMELİYATI BAŞARILI''

24 Eylül 2008 15:21 tsi
MUTLU: ''ERUYGUR'UN AMELİYATI BAŞARILI'' Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, gerekli tetkikler yapılarak dün itibariyle başarılı bir beyin ameliyat geçirdiğini bildirdi.

KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, gerekli tetkikler yapılarak dün itibariyle başarılı bir beyin ameliyat geçirdiğini bildirdi.
     Mutlu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan ile düzenlediği basın toplantısında, 17 Eylülden beri hastanede tedavi gören Şener Eruygur'un, yapılan konsültasyonlar sonucunda Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından beyin ameliyatı geçirmesinin uygun görüldüğünü belirterek, ''Gerekli değerlendirmeler yapıldı ve dün itibariyle başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi'' dedi.
     Prof. Dr. Savaş Ceylan ise Şener Eruygur'un yoğun bakım servisinde klinik takip ve tedavilerinin yapıldığını, süreç içinde beyin ve sinir cerrahisi olarak hastanın nörolojik tablosunu değerlendirdiklerini bildirdi.
     Ardı sıra yapılan tomoğrafik ve manyetik rezonans (MR) tetkiklerle hastanın travmaya bağlı orta şiddetli beyin injürisi geçirdiğini tespit ettiklerini dile getiren Ceylan, şunları söyledi:
     ''Travmaya bağlı olarak travmanın olduğu yer, karşı taraf ve beynin daha değişik bölgelerinde hemorajik odaklar vardı. Bu odaklar iki bölgedeydi. Takiplerimiz süresince bu hematomda hacimsel değişiklik gözlemedik. Pazartesi günü çekilen son tomografisinde yine kanamada bir hacimsel değişiklik olmamasına karşın bu tip kanamalarda olabilecek ikincil etkiler dediğimiz ödem ve diğer etkilere bağlı olarak beyindeki bası bulgularında artış sağlanması üzerine operasyona karar verildi. Ailenin de onayı alındıktan sonra dün saat 15.00 civarında hasta ameliyata alındı.''
     Ameliyatla her iki lobdaki hemorajik odakların temizlendiğini, ilave olarak beyni rahatlatacak cerrahi müdahaleler de yapıldığını vurgulayan Ceylan, "Ameliyat 3.5 saat sürdü. Erken dönemde hastanın beyin takibinin yapılabilmesi için basınç monitörü yerleştirildi. Süreç içerisinde Eruygur'un uyutulmasına devam edildi, daha sonra uyutulması sonlandırıldı. Tablo olarak dün ve ondan önceki güne göre biraz daha iyi. Gözleri açıktır. Takip etme noktasındadır. Bu tip hastaların değerlendirilmesinde matematiksel olarak kolay olması için normal bir insan için 15 puan olarak söylenecek nörolojik tablo Şener Eygur için 10-11 puandadır. Yoğun bakımda takibi gerekir. Yoğun bakımda takip edildiği sürece de hayati tehlikesi var demektir" diye konuştu.
     Birtakım nörolojik eksikliklerin söz konusu olduğuna da işaret eden Ceylan, ''Ayrıca hastanın sağ tarafında silik de olsa bir felç hali vardır, bu en baştan beri vardı. Bu, travmaya bağlı beynin bir yarısındaki, özellikle kortikal bölgedeki hemorajik kortizonlara bağlı bir felç halidir. Ama tam yerleşmiş bir felç olmaması gelecek için umut vericidir'' dedi.

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,709 µs