En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU FIRAT'A CEVAP VERDİ

23 Eylül 2008 17:07 tsi
KILIÇDAROĞLU FIRAT'A CEVAP VERDİ CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, sorduğu soruların ikisine ''kendince yanıt verdiğini'', ancak 3. sorusunu görmezlikten geldiğini belirtti.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, sorduğu soruların ikisine ''kendince yanıt verdiğini'', ancak 3. sorusunu görmezlikten geldiğini belirterek, ''Sayın Fırat, sizin iftira attığınızı, Başbakanın imzasıyla kanıtlarsam ne yapacaksınız? Televizyonlara çıkıp 'ben bir müfteriyim' diye açıklama yapacak mısınız?'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün Fırat ile tüm yazılı ve görsel basının önünde tartışmaya açık olduğunu söylediğini hatırlattı. Bu tartışmadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fırat'a sorular sorduğunu, bu soruların yanıtlarını aldıktan sonra kendisiyle tartışmaya hazır olduğunu belirttiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Fırat'ın bugün yaptığı basın toplantısında, Mecliste tüm medyanın önünde bir gazetecinin yöneteceği tartışmayı kabul etmeyeceğini açıkladığını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Fırat'ın, bunun ''çok aptalca bir öneri'' olarak değerlendirdiğini belirterek, ''Ardından da sözde bunu, benim 'Sayın Fırat ile tartışmayayım' diye kaçmanın bir yolu olarak gösterdi'' dedi.
     Politikacıların, söylemleri ve hareketleriyle topluma, özellikle de gençlere örnek olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     ''Sayın Baron (Dengir Fırat) konuşurken, beyni ve ağzı adeta küfür ve hakarete koşullanmış durumda. Küfür ve hakaret, zavallılığın, çaresizliğin paniğin bir göstergesidir. Bunu özellikle Sayın Fırat'a hatırlatmak isterim.
     Dün Sayın Başbakana ve Sayın Fırat'a sorduğum soruların ikisine Sayın Fırat, yaptığı basın toplantısında yanıt vermeye çalıştı. Ama 3. sorumu her nedense görmemezlikten geldi. 3. sorumu yineliyor ve Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat'a bir gün daha süre veriyorum. Sayın Fırat, sizin iftira attığınızı, Sayın Başbakanın yani Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın imzasıyla kanıtlarsam ne yapacaksınız? Televizyonlara çıkıp 'ben bir müfteriyim' diye açıklama yapacak mısınız?
     Çarşamba gününe kadar yanıt gelmezse, Sayın Fırat'ı Perşembe günü saat 14.30'da burada (Mecliste) Sayın Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında bekleyeceğim. Sayın Dündar'ı önerme gerekçemiz, 40 yıllık basın ve televizyon deneyimi yanında, tarafsızlığına inandığımız içindir. Şayet Sayın Fırat, bu önerimize evet diyorsa, Perşembe günü 14.30'da burada, yani milletin Meclisinde olur.''
     Daha sonra bir gazetecinin ''Sayın Fırat böyle bir çağrıyı 'aptalca' diye değerlendirdi. Buna ne diyorsunuz?'' sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     ''Bu konuda yanıtımı verdim. Sayın Fırat küfrü alışkanlık haline getirdiği için, belki öyle bir terbiye aldığı için bunu, doğrusunu isterseniz son derece yadırgadım. Milletin meclisindeki bir toplantı, nasıl olur da aptalca olur? Bütün televizyon kameraları, bütün gazeteciler burada. Eğer bur tartışmayı Türkiye'de tüm televizyon kanallarında insanlar izlemek isterlerse niye buna aptalca diyor? Biz niye bir veya iki televizyon kanalına mahkum olalım? Asıl aptalca olan, bir televizyon kanalına mahkum olmaktır.''
     Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin AK Parti'li Fırat'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mal varlığıyla ilgili sözlerini hatırlatması üzerine, mal varlığını internet sitesinde yayınladığını belirterek ''Bu soruyu soracak kişinin öncelikle kendi mal varlığını internet sitesinde yayınlaması lazım. Ondan sonra soru sormaya hakkı var'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, ''Sayın Fırat'ın 2 sorunuza karşı yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Tatmin edici buldunuz mu?'' sorusuna, bu konudaki görüşlerini tartışma sırasında söyleyeceğini belirterek, ''Tatmin edici değil. Bu açıklamaları, tartışma sırasında elimdeki belgelerle açıklayacağım'' dedi.

Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,757 µs