En Sıcak Konular

TOPTAN: TAKDİR AKMAN'DA

21 Eylül 2008 14:49 tsi
TOPTAN: TAKDİR AKMAN'DA TBMM Başkanı Toptan,istifa etmenin iddiaları kabullenmek anlamına gelmeyeceğini belirterek, bunun takdirinin Zahit Akman'da olduğunu söyledi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, istifa etmenin mutlaka gazete manşetlerindeki iddiaları kabullenmek, suçluluğu kabul etmek anlamına gelmeyeceğini belirterek, bunun takdirinin RTÜK Başkanı Zahid Akman'da olduğunu söyledi.
     Kanal 24'te yayımlanan ''Ankara Masası'' programına konuk olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Toptan, Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialar çerçevesinde ''RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın istifa etmesiyle suçluluğunu kabul eder pozisyona düşeceği'' yorumlarının hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine dünyada, tartışma halinde istifanın önemli bir kurum olarak kullanıldığını, Türkiye'de ise böyle bir kültürün yerleşmediğini söyledi.
     ''Bu bir arkadaşımıza yönelik bir şey değil, başka kurumlarda da böyle bir kültürün çok uzağındayız, keşke yerleşse'' diyerek, TBMM'nin Sayıştay ve RTÜK gibi kurumlar için seçim yaptığını hatırlattı. Şimdiye kadar TBMM'nin yanlış seçimine işaret edecek olumsuz gelişme olmadığını belirten Toptan, şunları söyledi:
     ''Burada elbette yargı süreci işleyecek. Türkiye bir hukuk devleti zaten başka türlüsü de düşünülemez. Savcılar da konuyla ilgili çalışmalarını başlatıyorlar. Ancak istifa etmek mutlaka gazete manşetlerindeki iddiaları kabullenmek ve suçluluğu kabul etmek anlamına gelmez. Bunun takdiri değerli arkadaşım, dostum Sayın Akman'dadır. Sanki en iyi değerlendirecek olan odur çünkü kendisiyle ilgili iddiaların boyutunu, dayanaklarını, gerekçelerini, altyapısını en iyi kendisi bilecek durumdadır. Hiçbirimiz bilmiyoruz, kimse bilmiyor. O bakımdan bu takdir kendisinindir.''
     Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine verilen ''TBMM Üstün Hizmet Ödülünün geri alınması gerektiği'' yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine ödüllerin olumsuz bir bulguya rastlanılmadığı takdirde verildiğini belirterek, ''Geçen dönem Deniz Feneri'ne verilen ödül de böyle bir araştırma sonucu verildi'' dedi. CHP'nin konuyla ilgili önerisini 10 Ekimde yapılacak divan toplantısında gündeme getirebileceğini kaydeden Toptan, ''İleride Türkiye'deki Deniz Feneri ile ilgili bir araştırma yapılır, ondan sonra kamuoyunu, kamu vicdanını rahatsız edecek bir takım gelişmeler olur, mahkumiyetler çıkarsa o zaman TBMM elbette yeniden bir değerlendirme yapar'' diye konuştu. 
    Toptan, ''iktidar-muhalefet tartışmasının nereye gideceği ve nasıl çözüleceği'' sorusu üzerine de tartışmaları olumsuz görmediğini, ancak tartışmalarının dozunun yükselmesinden memnuniyet duymadığını ifade etti.
     TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Vatandaşın, esnafın sıkıntıları var. Bizim bunları gündeme taşımamız lazım. Muhalefet bunları eleştirsin, hükümet çıksın ne yapacağını anlatsın. Biraz vatandaşın gündemine siyaseti çekmeye çalışmamız lazım diye düşünüyorum aslında bunu yapan siyasi parti bu işten karlı, başarılı çıkar ve tartışma zemini buralara geldikten sonra sonuçta halkımız da bundan yararlı çıkar diye düşünüyorum'' dedi.


Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,542 µs