En Sıcak Konular

GÜL: ''DENİZ FENERİ'NDE GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILACAK''

20 Eylül 2008 12:43 tsi
GÜL: ''DENİZ FENERİ'NDE GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILACAK'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasının Türkiye'deki bağlantılarına ilişkin iddialar konusunda, ''tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasının Türkiye'deki bağlantılarına ilişkin iddialar konusunda, Türkiye'de savcılar, hakimler ve bağımsız mahkemeler bulunduğunu vurgulayarak, ''Tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır'' dedi. Gül, ''Her şeyin incelenmesini ve neticesinin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını doğru bulduğunu'' söyledi.
     Gül, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir medya grubunun gazetelerinin boykot edilmesi çağrısıyla ilgili bir soruyu Gül, ''Bu siyasi konulara Cumhurbaşkanı olarak girmem doğru olmaz. Türkiye'de siyasetin zaman zaman nasıl yükseldiğini, zaman zaman nasıl alçaldığını biliyoruz'' diye yanıtladı.
     Cumhurbaşkanı Gül, New York'daki BM Genel Kurulu toplantıları sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşme yapmasının planlanıp planlanmadığının sorulması üzerine, Sarkisyan'ın New York'a gelip gelmeyeceğini bilmediğini, her iki ülkenin Dışişleri Bakanları arasında bazı görüşmeler yapılacağını bildirdi.
     Bir gazetecinin, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasında mahkemenin Türkiye uzantılarıyla ilgili değerlendirmelerine ilişkin görüşünü ve konunun ramazan ayında yardımlaşmaları nasıl etkileyeceğini sorması üzerine de Gül, şunları söyledi:
     ''Türkiye'de savcılar, hakimler, bağımsız mahkemeler var. Bildiğim kadarıyla savcılar zaten bu konuyla ilgili bazı işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerin halkımızın yardımlaşmasını önlememesi lazım. Herkesin yardımlarını en iyi şekilde muhataplarına ulaştırmaları için titiz davranmaları şüphesiz ki doğrudur. Halkımızın yardımlaşma arzusunun ve yardımlaşma geleneğinin eksilmemesi lazım.''
     Gül, ''Deniz Feneri ile ilgili tartışmaların bazı Anayasal kurumları da içine alacak şekilde boyutlanması sizin açınızdan bir rahatsızlık oluşturdu mu'' sorusunu yanıtlarken de ''Bütün bunların netleşmesi gerekir'' dedi.
     Türkiye'de savcıların ve bağımsız mahkemelerin olduğunu tekrarlayan Gül, ''Bunlarla ilgili tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden suçlu ilan edilemez ama bazı şüphelerin netleştirilmesi için Türkiye'de organlar vardır. O açıdan her şeyin incelenmesini ve neticesinin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını doğru buluyorum'' diye konuştu.

Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,442 µs