En Sıcak Konular

BAYKAL:''DİN ADINA DİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR''

20 Eylül 2008 17:28 tsi
BAYKAL:''DİN ADINA DİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, din adına dini ticarette, siyasette en ağır şekilde istismar eden uygulamalara tanık olunduğunu söyledi.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, din adına dini ticarette, siyasette en ağır şekilde istismar eden uygulamalara tanık olunduğunu söyledi.
     Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği ''İstanbul Depremini Beklerken: Sorunlar ve Çözümler'' konulu sempozyumun açılışında konuşan Baykal, ''Ülkede siyasete dürüstlük egemen olmalıdır. İşin temeli budur. Dürüstlük, şeffaflık ve saydamlık siyasete egemen olmalıdır. Bunu sağlayacak temel çözüm, milletvekilliği dokunulmazlığının bir an önce kaldırılmasıdır. Siyasette dürüstlük, dine saygılı, din istismarına kesinlikle karşı çıkan bir sorumluluk anlayışı'' diye konuştu.   Baykal, şöyle devam etti:
     "En son yaşanmış olay da dini duyguların, insani duyguların, şefkat, merhamet, dayanışma, sevgi, paylaşma ve anlayışın nasıl sorumsuzca siyasi amaçlarla istismar edildiğini hepimize göstermiştir. (Din, din) diyorlar, dini en ayıp şekilde istismar ediyorlar, kul hakkı yiyorlar, yetim hakkı yiyorlar, haram yiyorlar sonra da dindarlık taslıyorlar. Bunlar sadece masum insanlara zarar vermiyor, sadece Türkiye'nin şerefine, onuruna, kimliğine zarar vermiyor, bunlar kutsal dinimize İslamiyete en büyük zararı veriyor."

DEMOKRASİDE AMBARGO VAR MI?

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Demokraside ambargo var mı? Başbakan sıfatıyla bir insanın 'falanı almayın' diye bir siyasi kampanya açmaya hakkı var mıdır? Böyle bir şey olabilir mi? Bu yaklaşım toplumu çatıştıracak, kamplara ayıracak bir yaklaşımdır'' dedi.
     Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Akatlar'daki Mustafa Kemal Merkezi'nde düzenlenen ''İstanbul Depremini Beklerken: Sorunlar ve Çözümler'' konulu sempozyumdan ayrılırken basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
     RTÜK'de dün yapılan toplantıda, Başkan Zahid Akman'ın istifası istemiyle ilgili önerinin reddedilmesine ilişkin bir soru üzerine Baykal, şunları söyledi:
     ''Çok üzüntü verici bir durum. Maalesef, RTÜK Başkanı istifa etme gereği duymadı. RTÜK Yönetim Kurulu da başkanı istifaya çağırma ihtiyacı hissetmedi. Üzüntü verici bir tablo. Akman'ın o görevden derhal ayrılması kaçınılmaz zorunluluktur.
     Kendisini ayrılmaya yetkililerin çağırması gerekiyor. Meclis Başkanı bu doğrultuda bir girişim yaptı. Ama anlaşılıyor ki Başbakan kendisine 'Sakın ayrılma, sonuna kadar dur orada' demiş. Herhalde o nedenle ayrılma gereğini duymuyor. Şimdi gözler sayın Cumhurbaşkanının üzerindedir. Cumhurbaşkanı da bir an önce Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmelidir. Sayın Akman'ın ayrılması için gereken uyarıyı yapmalıdır''
     Baykal, bir gazetede, yer alan ''Friedrich Ebert Vakfı'ndan CHP'ye 2005 yılında 85 bin Avro yardım yapıldığı'' haberiyle ilgili soruya, ''Bizim CHP olarak hiçbir şekilde yabancı kuruluşlarla bir mali ilişki içine girmemiz söz konusu değildir. Bu konularda bizim açık, net tavrımız vardır. Bir tereddüt yoktur'' karşılığını verdi.
     Gazetede bir belgenin yer aldığına dikkat çekilmesi üzerine de Baykal, ''Görmedim. Bizim hesaplarımız Anayasa Mahkemesi'nin denetiminden geçiyor. Anayasa Mahkemesi bütün harcamalarımızı, gelir kaynaklarımızı izliyor. Bir siyasi partinin dışarıdan mali destek alması mümkün değil'' diye konuştu.
     Baykal, ''Parlamento açıldığı zaman Deniz Feneri davası ve Türkiye'deki ayağı ile ilgili bir girişim başlatmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna yönelik de şunları kaydetti:
     ''Tabii hiç şüphe yok. Parlamento zeminlerinin tümünü kullanacağız. Meclis iç tüzüğü çerçevesi içinde genel görüşme önergeleri verilecektir. Sorular sorulacaktır. Parlamento tartışmaları açılacaktır ve bu konu gündemde tutulacaktır, ta ki bu doğrultuda etkili bir yargı sürecinin başlatılması sağlanıncaya kadar.''
     Bir gazetecinin ''Hükümetle Doğan Medya Grubu arasında bir tartışma söz konusu. Bunda sizi de taraf olarak gösteriyor hükümet. Sizin bu konudaki tavrınız nedir?'' sorusu üzerine de Baykal, şunları söyledi:
     ''Ben hiçbir kişinin, kurumun özel çıkarlarının temsilcisi olamam. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Ama Türkiye'de demokrasinin, hukuk devletinin savunulması ihtiyacı ortaya çıktığı zaman ya da halkın, mağdur insanların, mazlum insanların haksızlığa maruz kaldığını gördüğüm zaman hiç kuşku yok benim temel görevimdir. Bu doğrultuda harekete geçerim. Bunu daima da yaptım.''
     Siyasetçilerle belirli medya gruplarının karşı karşıya gelebileceğine dikkati çeken Baykal, ''Çatışırlar, çekişirler, mücadele ederler. Kayıtlarda ortadadır. Bana bütün siyasi hayatım boyunca bütün medya grupları, özellikle de o söz konusu grup ciddi muhalefet etmiştir. Ama bu ayrı bir iştir. Ben onların bana muhalefet etme hakkına saygı gösteririm. Siyasi mücadelemi yaparım. Ama şimdi onlara bir yanlışlık yapıldığı zaman ya da bir haksız iddia ortaya atıldığı zaman gerçekleri söylemek benim görevimdir'' dedi.

 



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,740 µs