En Sıcak Konular

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül 2008 16:57 tsi
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ Gaziler Günü dolayısıyla Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

ANKARA - Gaziler Günü dolayısıyla Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.
Ankara Valisi Önal, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Önal ve beraberindeki 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin temsilcileri, diğer ilgili dernek temsilcileri, malul gaziler ve iç güvenlik yaralıları Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Önal, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Gaziler Günü dolayısıyla askeri personel, askeri ve sivil öğrenciler ile vatandaşlar da Anıtkabir'i ziyaret etti.
Öte yandan, bazı resmi kurum ve kuruluşlar ile gazi dernekleri de Ulus'taki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sonucu kurulmuştur'' dedi.
Toptan, Gaziler Günü ve Mustafa Kemal Atatürk'e ''Mareşal'' ile ''Gazi'' unvanı verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
TBMM Başkanı Toptan, mesajında, yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sonucu kurulduğunu belirterek, bu mücadelenin, tüm imkansızlıklara rağmen vatan aşkını inançlarıyla birleştiren kahraman şehit ve gazilerin canlarını hiçe sayarak gösterdikleri destansı bir direnişle kazanıldığını söyledi.

"ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarıyla şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz'' dedi. 
Erdoğan'da yayımladığı mesajda, aziz milletin, vatan, istiklal ve hürriyeti için şartlar ne olursa olsun her zaman büyük bir azim ve gönül birliğiyle düşmana karşı sonuna kadar mücadele ettiğini, tarihini destansı zaferlerle süslediğini belirtti.
Bu uğurda seve seve canını ortaya koyan Mehmetçiğin, ya şehitlik ya da gazilik mertebesine eriştiğini ifade eden Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının temelinde de bu fedakarlık ve inancın bulunduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Milli ruhu yücelten gazilerin unvanlarını gururla taşımaları için devlet ve millet olarak gösterilen çabaların sürdürülmesini'' istedi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, vatan sevgisini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gaziliğin en yüce makamlar olduğunu belirtti.
     Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:
     ''Sakarya Zaferi'nin ardından Atatürk'e, Yüce Meclisimiz tarafından Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilmesi de bunun en anlamlı göstergesidir. Meclisimiz bu kararıyla milletimizin hislerine de tercüman olmuştur.
     Güvenlik güçlerimiz bugün teröre karşı amansız bir mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede gazi olan kahramanlarımız ülkeleri için her şeylerini ortaya koyarak vatanseverliğin en güzel örneğini sergilemektedir.
     Milli ruhumuzu yücelten gazilerimizin, unvanlarını gururla taşımaları için çabalarımızı devlet ve millet olarak sürdürmeliyiz. Onların daha iyi bir hayat sürmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz.
     Bunun için herkesin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğinden şüphe duymuyorum.
     Bizler şehit ve gazilerimizin emaneti bu cennet vatana aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağız.
     Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilmesinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize Türk milleti ve devleti adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.''



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,614 µs