En Sıcak Konular

TÜRK FİLMLERİ ALMANYA YOLCUSU

18 Eylül 2008 19:23 tsi
TÜRK FİLMLERİ ALMANYA YOLCUSU Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı ile Kültür&Art Initiative işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, 26 Eylül–1 Ekim günleri arasında Almanya'nın Detmold kentinde, ''II. Türk Filmleri Haftası-Detmold'' düzenlenecek.

ANKARA - Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı ile Kültür&Art Initiative işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, 26 Eylül–1 Ekim günleri arasında Almanya'nın Detmold kentinde, ''II. Türk Filmleri Haftası-Detmold'' düzenlenecek. 
Yapılan açıklamaya göre, dünyanın tek Uçurtma Müzesi, Uluslararası Sokak Tiyatrosu ve önemli birçok müzik festivaline ev sahipliği yapan Detmold'da, bu yıl da Türk Sineması'nın seçkin örnekleri, 6 gün boyunca Almanca alt yazılı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
Hafta kapsamında, Serdar Akar'ın ''Gemide'', Ezel Akay'ın ''Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü'', Fatih Akın'ın ''Yaşamın Kıyısında'', Nuri Bilge Ceylan'ın ''İklimler'', Zeki Demirkubuz'un ''3. Sayfa'', Ömer Vargı'nın ''Her Şey Çok Güzel Olacak'' ve Atıf Yılmaz'ın ''Eğreti Gelin'' filmleri gösterilecek. 
Etkinlikler kapsamında, müzisyen Hakan Ali Toker'in doğaçlama piyano resitali ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel'in ''Sinemanın Sultanları'' ile ''Torak'' adlı dia sunumları sanatseverlerle buluşacak. 
''Get Your Own Picture! (Kafandakini Çek)'' adlı Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi'nin üçüncü ayağı da yapılacak. Projenin ikinci ayağı olan 19. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde bir araya gelen 30 Türk ve 30 Alman genç, burada yeni bir çalışma yapacak. ''Avrupa Mitleri'' konulu atölye çalışmalarına katılacak genç, ortaya çıkardıkları ürünleri etkinlik kapsamında sergileyecek. 

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs