En Sıcak Konular

DAĞDELEN: KÖLN'DE IRKÇI VE AŞIRI SAĞCILARA YER YOK

18 Eylül 2008 18:11 tsi
DAĞDELEN: KÖLN'DE IRKÇI VE AŞIRI SAĞCILARA YER YOK Alman Sol Parti Federal Meclis üyesi Sevim Dağdelen, Köln kentinde 19-20 Eylül tarihlerinde ırkçı ve aşırı sağcı grupların düzenleyeceği İslam karşıtı konferansı protesto etkinliklerine herkesin katılması çağrısında bulundu.

BERLİN - Alman Sol Parti Federal Meclis üyesi Sevim Dağdelen, Köln kentinde 19-20 Eylül tarihlerinde ırkçı ve aşırı sağcı grupların düzenleyeceği İslam karşıtı konferansı protesto etkinliklerine herkesin katılması çağrısında bulundu.
     Dağdelen, Sol Parti milletvekili Ulla Lötzer ile Mecliste düzenlediği toplantıda, Köln'de çeşitli müzik gruplarının da yer alacağı çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirterek, ''Köln'de ırkçı ve aşırı sağcılara yer yok. Bunu göstermemiz gerekiyor'' dedi.
     Almanya'da din özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu ifade eden Dağdelen, ırkçı ve aşırı sağcıların Müslüman olan göçmenlere karşı olduklarını belirtti ve ABD'deki 11 Eylül saldırılarından sonra Müslümanların dışlandığına dikkati çekti.
     Dağdelen, İslam karşıtı konferansı düzenleyen ''Pro Köln'' grubunun Kuzey Ren Vestfalya eyalet seçimlerine girmek istediğini, bunlara geçit verilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Lötzer de, Sol Parti olarak bu konuda Alman hükümetine soru önergesi verdiklerini, bu konferansın hükümetin kültürler arası ve dinler arası diyaloğun gelişmesi çabalarına zıt olduğu cevabı aldıklarını, ancak yurt dışından gelecek olan aşırı sağcıların Almanya'ya girmesinin engellenemediğini ifade etti.

Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs