En Sıcak Konular

HRİSTOFYAS: ''ORTAK DİL BULUNMAZSA, ÇÖZÜM BULUNMAYACAK''

18 Eylül 2008 18:46 tsi
 HRİSTOFYAS: ''ORTAK DİL BULUNMAZSA, ÇÖZÜM BULUNMAYACAK'' KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunması amacıyla 11 Eylülde başlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün yaptığı ikinci görüşme sona erdi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunması amacıyla 11 Eylülde başlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün yaptığı ikinci görüşme sona erdi.
     Lefkoşa ara bölgede bulunan, BM kontrolündeki Uluslararası Havaalanı yakınında kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada yapılan ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun ile liderlerin heyetlerininde katıldığı görüşme 5 saat sürdü.
     BM'nin görüşmeyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.
     Bu arada Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın, "görüşme salonunda başka dışarıda başka konuştuğunu" iddia ederek, "Ortak dil bulmazsak değil yıl sonuna, hiçbir zaman çözüm bulunmayacak" dedi.
     Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, Talat'la görüşmeye gitmek üzere Rum başkanlık köşkünden ayrılırken açıklama yaptı.
     "Yönetim ve güç paylaşımı" başlığının görüşülmesinin bugün tamamlanıp tamamlanmayacağına dair soru üzerine Hristofyas, "Anlaşırsak tamamlanacak, anlaşmazsak tamamlanmayacak" diye konuştu.
     "Yönetim" başlığının çok fazla alt başlığı bulunduğunu söyleyen ve "Şu anda yalnız merkezi hükümetin yetkilerini konuşuyoruz" diyen Hristofyas, "Daha konuşulacak, yasama yetkisi, yargı yetkisi, anlaşmazlıkların çözülmesi mekanizması ve diğer pek çok konu bulunduğunu ve bunların zaman alabileceğini" ifade etti.
     Hristofyas, Cumhurbaşkanı Talat'ın, "Merkezi hükümetin bu konularını görüştüğümüze göre federasyonlara ilişkin diğer şeyleri görüşmemize gerek yok, çünkü yetkilerden kalanlar federal devletlere gidecek" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Talat'ın, "içeride başka, dışarıda başka şeyler söylediğini" iddia etti ve "İçeride taahhüt ettiklerine sonuna kadar sadık kalacağını umarım" dedi.
     Hristofyas, "Ortak dil bulmamaları halinde, değil Talat'ın istediği gibi yıl sonuna, hiçbir zaman çözüm bulunmayacağını" söyledi. Hristofyas, "Arzu edilen de bu değildir. Arzu edilen, detaylara girip sorunu çözebilmemiz için Kıbrıs sorununun temel çözüm ilkeleri üzerinde karşılıklı anlayıştır" diye konuştu.

BM:TALAT-HRİSTOFYAS GÖRÜŞMEYE 8 EKİMDE DEVAM EDECEK

      Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFIYCP), KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 8 Ekimde yeniden görüşeceğini duyurdu.
     UNFICYP Sözcüsü Jose Luis Diaz, görüşmeye ilişkin yaptığı kısa yazılı açıklamada, liderlerin bugün "yönetim ve güç paylaşımı" konusunu görüştüğünü, 8 Ekimde aynı konuyu görüşmeye devam edeceğini belirtti.

HRİSTOFYAS: BİR SONRAKİ GÖRÜŞME 8 EKİMDE

     Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 8 Ekimde öğleden sonra yeniden görüşeceklerini söyledi.
     Hristofyas, Talat ile bugünkü görüşmelerinin ardından Rum Başkanlık Köşküne dönüşünde, Rum gazetecilerin, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığına ilişkin görüşmelerin tamamlanıp tamamlanmadığı sorusuna karşılık, ''Henüz tamamlanmadı. İlerlemiş olmamıza rağmen askıda kalan bazı meseleler var'' dedi.
     Rum lideri, 8 Ekimde yapacakları görüşmede, ''Yürütme Yetkisi'' konusunu ele almaya başlayacaklarını açıkladı.
     Hristofyas, görüşmeye gitmek üzere makamından ayrılışı sırasında Cumhurbaşkanı Talat ile ilgili yaptığı, ''müzakere salonunda başka, dışarıda başka konuştuğu'' şeklindeki açıklaması hatırlatılarak, bugünkü görüşmenin nasıl geçtiği sorusuna karşılık, ''Anlaşıp anlaşmamamızdan bağımsız olarak, görüşmelerimiz her zaman dostane bir ruh içerisinde gerçekleşir'' dedi.



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,534 µs