En Sıcak Konular

BAZI REKTÖRLER, ''ÖĞRENCİ AFFI''NA KARŞI

18 Eylül 2008 14:07 tsi
BAZI REKTÖRLER, ''ÖĞRENCİ AFFI''NA KARŞI Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısına katılan bazı rektörler, "öğrenci affı"na karşı olduklarını bildirdi.

ANKARA - Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısına katılan bazı rektörler, "öğrenci affı"na karşı olduklarını bildirdi.
     ÜAK toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, affın çok yararlı sonuçlar doğurmayacağını savunarak, "Üniversitelerde disiplin suçu nedeniyle ilişiği kesilmiş öğrencilerin tekrar aynı ortama kazandırılmasının yararlı sonuç doğurmayacağı inancındayım" diye konuştu.
     Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu da afla dönen öğrencilerin başarısının çok yüksek olmadığını ifade etti. Komsuoğlu, özellikle Fen Bilimlerinde, pozitif bilimlerde uzun süre okuldan ayrı kalmış öğrencilerin geri dönerek başarılı olmalarının zor olduğunu belirtti.
     İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak da, "öğrenci affı"nın üniversite için yararlı olmayacağını, ancak, veliler için kulağa çok hoş gelen bir söz olduğunu ifade etti. Geçmiş yıllarda afla dönen öğrencilerden ne kadarının başarılı olduğuna dair bir envanterin olması gerektiğini belirten Parlak, üniversitelerdeki kontenjan artışına da dikkat çekti.
     Parlak, "Ne yapılmak isteniyor, nereye varılmak isteniyor? İyi ürün veren fabrikalarda kaliteyi düşürmek, o ülkeye fazla yarar sağlamaz ki, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, affa kesinlikle karşı olduğunu söyledi. Türkiye'de bazı şeyleri açık konuşmak gerek. Önümüzde yerel seçimler var. Hayırlara vesile olsun" diye konuştu.
     Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, bu konunun bir af olarak nitelendirilmesinden çok, öğrenciye verilen bir hak olarak değerlendirilmesinin daha isabetli olacağını söyledi. Ayhan, "Çünkü biz, öğrenciye bir ceza vermedik" dedi.
     Kontenjanların artırılmasına değinen Ayhan, "Şimdi bir de aftan öğrencilerimiz gelecek. Onun için bize bir uygulama takvimi, uygulama süreci tanırlarsa isabetli olur. Laboratuvarların, dersliklerin kullanılmasında oldukça zor günler yaşayacağımıza inanıyorum" dedi.
     Ayhan, "öğrenci affına sıcak bakıyor musunuz?" sorusuna, "Türkiye'de çağ nüfusunun sadece yüzde 19-20'sini okutuyoruz. Okuma hakkını kazanmış olan arkadaşlara bu nevi bir hak sağlanması, bilhassa çağ nüfusunun okumasının artırılmasının temini için mümkün olabilir. Ama üniversitelerin durumlarının da mutlaka nazara alınması gerekir." yanıtını verdi.


Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs