En Sıcak Konular

ÖZCAN: İDEALİM HERKESİN YÜKSEK ÖĞRETİM HAKKINI KULLANABİLMESİ

18 Eylül 2008 12:51 tsi
 ÖZCAN: İDEALİM HERKESİN YÜKSEK ÖĞRETİM HAKKINI KULLANABİLMESİ YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yükseköğretime ilişkin pek çok hayali olduğunu belirterek, ''En büyük idealim bu ülkedeki herkesin yüksek öğretim hakkını kullanabilmesidir'' dedi.

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yükseköğretime ilişkin pek çok hayali olduğunu belirterek, ''En büyük idealim bu ülkedeki herkesin yüksek öğretim hakkını kullanabilmesidir'' dedi.
     Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) yeni Kurul Başkanı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hasan Ceylan Başkanlığında Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası'nda toplandı.
     Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, konuşmasına başlarken, ''ABD'de de özgürlükçü vaziyet alışıyla tanınan Martin Luter King 1963 yılında yaptığı bir konuşmaya, çok veciz bir ifadeyle başlar. 'I have dream' der. Şimdi ben de bugün, Yüksek öğretim sistemiyle ilgili rüyalarımı paylaşmak istiyorum'' dedi.
     En büyük idealinin ülkedeki herkesin yüksek öğretim hakkını kullanabilmesi olduğunu ifade eden Özcan, bunun sistemin en acil, en önemli çözülmesi gereken sorunun olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     ''Bu sene yüksek öğretim sisteminde görülmeyen bir şekilde 1 milyondan fazla lise öğrencisine yer bulduk. Bunun 630 bini örgün eğitim, geri kalanı da açık öğretimde. Neredeyse iki kişiden biri üniversiteye girer duruma geldi. Ümit ediyorum, bir dahaki yıl daha da iyi bir durumda olacağız.
     İkinci arzum, gerekli öğretim üyesi ve elamanını temin etmektir. Sadece devlet üniversitelerine değil, bu açıdan vakıf üniversitelerine de büyük görev düşmektedir. Hepimiz elimizi taşın altına koyup, öğretim üyesi yetiştirmeye yönelik programları, lisans üstü programları giderek artırmalıyız.''
     Özcan, diğer bir arzusunun ise yeni kurulan üniversitelerin yapılandırılması ve eğitime başlaması olduğunu dile getirdi.
     Özcan, Türk eğitim sistemindeki tüm öğretim üyeleri ve elemanlarının 3-9 ay gibi bir süre için yurt dışına gönderilmesini istediğini de belirterek, ''Son 23 üniversitenin rektör adaylarıyla tanışma toplantısında hiç yurt dışına çıkmamış birkaç arkadaşımın olması beni fevkalade üzmüştü'' dedi.
     Bir diğer arzusunun ise bütün bu gelişmeleri sağlayacak öğretim üyeleri ve elemanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu belirten Özcan, bunun için girişimlerde bulunduklarını, küçük bir artış sağlandığını anımsattı.
     Özcan, ''Zannediyorum, 2009 yılının ilk 6 ayı içinde benzer bir artış daha yapılacak. Ama bence yeterli değildir. Artık böyle yüzde 3, yüzde 5'lerle değil, katlarla düşünmek gerekir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu üniversitelerinde çalışacak elemanlar için 2-3 misli gibi terimlerle bu meseleye yaklaşmak daha doğru olacaktır'' diye konuştu.
     Özcan, yükseköğretim sistemiyle ilgili arzularını dile getirdikten sonra, UAK'a bir yıl başkanlık yapacak olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceylan'a başarılar diledi.


Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,333 µs