En Sıcak Konular

BAYKAL: ''ZAHİD AKMAN AYRILMALIDIR''

18 Eylül 2008 07:34 tsi
BAYKAL: ''ZAHİD AKMAN AYRILMALIDIR'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri Davası ile ilgili olarak, ''bu tablo karşısında derhal, kaçınılmaz olarak Zahid Akman ayrılmalıdır ve ciddi bir şekilde, güvenilir bir hukuk süreci başlatılmalıdır.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri Davası ile ilgili olarak, ''bu tablo karşısında derhal, kaçınılmaz olarak Zahid Akman ayrılmalıdır ve ciddi bir şekilde, güvenilir bir hukuk süreci başlatılmalıdır. Bu konu Türkiye'yi mahcup etmeyecek bir şekilde, Türkiye ayağı Almanya'ya paralel olarak aydınlatılabilmelidir'' dedi.
     Sky Türk televizyonunda ''Meclis Kulisi'' programına katılan Baykal, bugün sonuçlanan Almanya Deniz Feneri Davası ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, ciddi bir hukuk devletinde ve çağdaş bir demokraside bir dava nasıl incelenir, iddialar nasıl ortaya konulur, yargılama nasıl yapılır ve kimsenin itiraz edemeyeceği bir sonuç nasıl ortaya konur, bunun mükemmel bir örneğinin görüldüğünü söyledi.
     Bu davanın Almanya'nın en büyük yolsuzluklarından birisi,ama bağışı yapanların, toplayanların, kuryelerin Türk, organize edenlerin ise Türklerin oluşturduğu kuruluş olduğunu anlatan Baykal, şunları kaydetti:
     ''Almanya kendi coğrafyasında, kendi topraklarında bu iş yapıldı diye ayağa kalkıyor. Hayranlıkla izlediğimiz bir yargılama sistemiyle net bir sonuca kısa sürede ulaşıyor, ama bizimle bu kadar ilgili bir konuda, bir ayağı burada olduğu halde hala kıpırdayabilmiş değiliz. 'Bize bir şey söylenmedi' diyor bizimkiler. Almanlara birisi bir şey söyledi de mi oldu? İlla birisinin bir şey mi söylemesi mi lazım? Sen devlet değil misin, yolsuzluğu sezemiyor musun, göremiyor musun? Bak Almanlar gördüler, üzerine yürüdüler, kanıtladılar, mahkum ettiler. Sen farkında değil misin? Bu yolsuzlukların arkasında neylerin yattığından bilgi sahibi değil misin? Devletin bütün olanakları senin elinde. Elin Almanı fark ediyor, sen niye fark etmiyorsun? Bu dramatik bir tablo.''
     Alman mahkemesinin kararının Türkiye'yi hedef gösteren, suçlayan bir karar olduğunu savunan Baykal, kararda, ''Asıl suçluların Türkiye'de olduğu''nun yer aldığını ileri sürdü.
     Baykal, bunun yönetimi, iktidarı, idareyi ve yargıyı töhmet altında bıraktığını, Türkiye'nin bundan gerekli sonuçları çıkarması gerektiğini öne sürdü.
     Bir süre önce yapılan değişiklikle RTÜK başkanının yargılanmasının başbakanın iznine bağlandığını kaydeden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Başbakan'ın burada ona sahip çıkma, kabadayılık yapıp 'vermem, yedirmem' falan demesi mümkün değildir. Bu tablo karşısında derhal, kaçınılmaz olarak Zahid Akman ayrılmalıdır ve ciddi bir şekilde, güvenilir bir hukuk süreci başlatılmalı, bu konu Türkiye'yi mahcup etmeyecek bir şekilde, Türkiye ayağı Almanya'ya paralel olarak aydınlatılabilmelidir. Ben bunu bir genel talep olarak söylüyorum, ama bunun böyle işleyeceği konusunda umutlu olduğumu maalesef söyleyemiyorum. Türkiye'de bu işin çığırından çıkmakta olduğunu, hukuk devletinin çok ciddi şekilde yaralanmış olduğunu, hukukun Türkiye'de işlemesinin olağanüstü güç noktaya geldiğini görüyoruz.''

Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs