En Sıcak Konular

YENİ ÜNİVERSİTELERE İLK AŞAMADA 14 YENİ YURT

17 Eylül 2008 10:40 tsi
YENİ ÜNİVERSİTELERE İLK AŞAMADA 14 YENİ YURT Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, yeni kurulan üniversitelerin yurt ihtiyacını artırdığına işaret ederek, "Yeni yurtlar yapılıyor. 14 yurt yıl sonuna kadar hizmete girecek" dedi.

ANKARA - Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, yeni kurulan üniversitelerin yurt ihtiyacını artırdığına işaret ederek, "Yeni yurtlar yapılıyor. 14 yurt yıl sonuna kadar hizmete girecek" dedi.
     Yeni üniversitelerle ortaya çıkan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla birçok ilde yurt inşaatının sürdüğünü, bazılarının da ihale aşamasında olduğunu bildiren Özgül, şu anda yatırım programında 40 bin 450 kapasiteli 54 yurt planlandığını anlattı.
     İnşaatı devam eden 14 yurdun yıl sonuna kadar hizmete gireceğini kaydeden Özgül, toplam 9 bin yatak kapasiteli bu yurtların Kocaeli, Burdur, Burdur-Bucak, Kastamonu, Trabzon, Zonguldak, Sivas, Yozgat, Eskişehir, Ardahan, Sinop, Bolu, Isparta, Aydın'da yaptırıldığını söyledi.
     Özgül, ayrıca Kütahya-Simav, Bartın, Kırklareli, Aydın, Sivas, Manisa, Ankara-Gölbaşı, Malatya, Hatay, İstanbul, Konya, Konya-Kadınhanı, Muğla, Adıyaman, Denizli, Ordu, Mersin, Trabzon-Beşikdüzü, Erzurum, Erzurum-Oltu, Artvin, Sivas-Suşehri, Düzce-Akçakoca, Aksaray, Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Dinar, Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep-Nizip, Iğdır, Kahramanmaraş, Kırşehir, Rize, Sakarya, Samsun, Şırnak, Tunceli, Uşak, Van-Gevaş'ta yeni yurt yaptırılacağını bildirdi.
     Mustafa Özgül, yurt ihtiyacını karşılamak amacıyla kiralama yoluna gidildiğini de söyledi.
     Yeni yurtların "modern" ve "konforlu" tasarlandığını, odaların 1, 2 ve 3'er kişilik olduğunu, odalarda ahşap karyolalı yatak sistemi kullanıldığını, odaların "suit oda" şeklinde döşendiğini, içlerinde duş, tuvalet ile televizyon ve dolap bulunduğunu, ahşap komodin, sandalye gibi mobilyalarla donatıldığını belirtti.
     YURTKUR Genel Müdür Yardımcısı Özgül, büyük yurtlardaki "hamam" sisteminin "banyo"ya dönüştürüldüğünü, tüm yurtların modern donanımlı olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Bu haber 285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,009 µs