En Sıcak Konular

ALMANYA'DA TÜRKLERİN DE OTURDUĞU KOMŞU İKİ BİNADA YANGIN ÇIKTI

17 Eylül 2008 20:34 tsi
ALMANYA'DA TÜRKLERİN DE OTURDUĞU KOMŞU İKİ BİNADA YANGIN ÇIKTI Almanya'nın Baden-Würtemberg eyaletinin Mannheim kentinde Türklerin de oturduğu dört katlı iki komşu binada yangın çıktı.

BERLİN - Almanya'nın Baden-Würtemberg eyaletinin Mannheim kentinde Türklerin de oturduğu dört katlı iki komşu binada yangın çıktı.
     Mannheim polisi, yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre yangının bodrum katında bulunan çocuk arabasından çıktığını, daha sonra komşu binaya sıçradığını bildirdi. 8'i çocuk 20 kişinin yaralandığını, bu kişilerin tedavi için çeşitli hastanelere kaldırıldığını kaydeden polis, dumandan etkilenen 30 kişinin ise olay yerinde tedavi edildiğini belirtti.
     Kundaklama şüphesinin bulunduğunu ifade eden polis, iki binada Alman, İtalyan ve Türk vatandaşlarının yaşadığını kaydetti.

SADIK TANER: BURALARDA ARTIK GÜVENDE DEĞİLİZ

MANNHEİM - Almanya'nın Mannheim kentinde Türklerin yoğun yaşadığı Waldhof semtinde yangının çıktığı binada oturan Sadık Tanış, çocuklarının hayatını onları pencereden atarak kurtardı.
     Baba Tanış yaptığı açıklamada, yangından sonra ailesinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, ''Çocuklarım bu evde nasıl yatacağız baba diyorlar. Burada artık güvende değiliz. Çocuklarımı bırakıp 1 saat bile bir yere gidemem. Buradan taşınmak istiyoruz'' dedi.
     Dün akşam çocukları ile iftar yaptıkları saatte yangının çıktığını ifade eden Tanış, ''İftar ediyorduk. Kızım Gülistan kardeşi Fırat bir koku geldiğini söylediler. Gülistan camdan aşağıya baktığında kapıdan alevlerin girip çıktığını söyledi. Bende kapıya çıktım baktım hortum şeklinde duman yukarı çıkıyor. Hemen diğer başka pencereye giderek yardım diye bağırdım. Aklıma Ludwigshafen'deki olay geldi. Hemen ip aradım. Ama ip bulamayınca yatakları pencereden aşağıya attım. Sonra da çocuklarımı yatakların üzerine bıraktım'' dedi.
     Önce 8 yaşındaki küçük oğlu Fırat'ı aşağıya bıraktığını kaydeden Tanış, ''Oğlum bana o esnada `baba ilk önce beni mi öldürmek istiyorsun' dedi. Bende 'oğlum ölmeyeceksin ama bir yerin kırılabilir' dedim. Sonra diğer çocuklarımı aşağıya bıraktım. Ben aşağıda itfaiyenin açtığı mindere atlayarak kurtuldum. Eşim ise itfaiye gelince merdivenle kurtarıldı'' diye konuştu.
     15 yıldır Almanya'da yaşadığını ifade eden Tanış çocukları Fırat (8), Orhan (25), Halim (18), Nurten (21), Gülistan'ın (16) geceyi 3 farklı hastanede geçirdiklerini belirtti.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,775 µs