En Sıcak Konular

53 SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

17 Eylül 2008 21:08 tsi
53 SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI Aralarında CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in de bulunduğu 21'i tutuklu 53 sanığın ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

ADANA - Aralarında CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in de bulunduğu 21'i tutuklu 53 sanığın ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.
     Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Hasan Öztürkmen'in akrabası olan ve çete elebaşı olduğu öne sürülen tutuklu sanık Yılmaz Öztürkmen ile diğer tutuklu sanıklar Mahmut Beğer, Fatih Kılın, Enver Yılmaz, Hamza Demiraslan, Cenk Tekin, Hikmet Aydın, Yahya Gezici, Ökkeş Karaoğlu, Cuma Aslan, Nuri Kavgacı, Salih Dana, Murat Karakuzulu, Ali Gürsel, Mehmet Ali Kaya, Burhan Kaygusuz, Ali Durmuş, Mehmet Cihangir Beğer, Muzaffer Bergel, Hüseyin Koyun ve Bahadır Kendirci hazır bulunurken, tutuksuz 32 sanık duruşmaya katılmadı.
     Kurduğu örgüt aracılığıyla ''CHP Şahinbey ilçe kongresinde kavga çıkarttığı, iş adamları ve vatandaşlardan haraç aldığı, tehditte bulunduğu, çek senet tahsilatı ve yağma yaptığı'' iddiasıyla 33 yıla kadar hapsi istenen Yılmaz Öztürkmen, suçlamaları kabul etmedi.
     Yılmaz Öztürkmen, suç örgütüyle ilgisinin olmadığını iddia ederek, ''Böyle bir oluşumun içinde değilim. Bazı kişilere borçlarını ödemeleri için işkence yaptırdığım da doğru değildir. Bana suçlamada bulunan kişilerin çoğunu tanımıyorum. Neden beni suçluyorlar anlamadım'' dedi.
     Sanık Bahadır Kendirci ise CHP Şahinbey İlçe Kongresi'ni Hasan Öztürkmen'in isteği ve Yılmaz Öztürkmen'in yönlendirmesiyle, sopalı 30 kişi ile basıp kargaşa yarattığı suçlamasını reddetti.
     Yılmaz Öztürkmen'in yanında çalıştığını söyleyen Kendirci, ''Diğer sanıkları tanımam. Çek senet tahsilatı ile bir ilgim yok. Yılmaz Öztürkmen ile siyasi partinin kongresine katıldım ve tişört, broşür benzeri malzemelerin dağıtımında yardımcı oldum. Başka bir şey yapmadım'' diye konuştu.

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs