En Sıcak Konular

VALİ:BATIK KAMYON KAYMALARINDAN OLMUŞ OLABİLİR

16 Eylül 2008 17:17 tsi
 VALİ:BATIK KAMYON KAYMALARINDAN OLMUŞ OLABİLİR Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma açıklarında batan "Hayat N" adlı Ro-Ro gemisinin batış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmadığını bildirirken, "Ancak denizdeki olumsuz koşullar nedeniyle kamyonların kaymalarından olmuş olabilece

BALIKESİR - Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Bandırma açıklarında batan "Hayat N" adlı Ro-Ro gemisinin batış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmadığını bildirirken, "Ancak denizdeki olumsuz koşullar nedeniyle kamyonların kaymalarından olmuş olabileceği tahmin ediliyor." dedi.
     Geminin batma nedeninin de araştırıldığını belirten Hatipoğlu, "Kesin neden Ulaştırma Bakanlığından gelecek teknik heyetin yapacağı inceleme sonucu ortaya çıkacak. Üzücü bir olay yaşadık. Kayıplarımızın az olması tek tesellimiz." diye konuştu.
     Hatipoğlu, Mayın Filo Komutanlığına bağlı bir gemi ile Balıkesir ve Bursa'dan gelen ekiplerin arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kayıp 4 kişinin bulunması için deniz altı ve kıyıda yürütülen çalışmalardan da henüz sonuç çıkmadığını anlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu:
     "Geminin birçok bölümüne girildi. Salona ve kamaralara girildi, ancak kamyonların bulunduğu bölümde, hava kabarcıkları bulunduğu için balıkadamlar için tehlike arz ediyor. Gemi her an ters dönebilir ya da patlama meydana gelebilir. O bölüme henüz ulaşılamamış."
     Kirlilikle ilgili çalışmalar yapmak üzere Çevre ve Orman Müdürlüğünden bir ekibi olay yerine gönderdiğini ifade eden Hatipoğlu, "Bölgede akaryakıt kirliliğiyle ilgili bir tehlike söz konusuydu. Bariyerlerle etrafını çevirerek, sorunu ortadan kaldırdık. Şu an için bir tehlike arz etmiyor" dedi.

 GEMİNİN BATMASI SONUCU KAYBOLAN KAMYONUN BİRİNE ULAŞILDI

     ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batması sonucu kaybolan kamyon şoförü Necati Kalın'ın aracına ulaşıldığı, ancak sürücünün bulunamadığı bildirildi.
     Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer yaptığı açıklamada, kazada kaybolan 4 kamyon şoförünü arama çalışmalarının 55 dalgıç tarafından yürütüldüğünü belirtti.
     Çalışmalar kapsamında önce geminin dışına savrulan araçlarda aramalar yapıldığını, gemiye ise ilk kez bugün girildiğini anlatan Zafer, dalgıçların araçların bulunduğu bölümlere girmeyi başardıklarını söyledi.
     Zafer, şunları kaydetti:
     ''Son gelişme olarak, geminin içinde, kayıp olduğunu tespit ettiğimiz Necati Kalın'a ait araca ulaşıldı ama bu aracın içinde de ceset bulunamadı. Aramalar devam ediyor. Dalgıçlar araçların bulunduğu bölüme girdiler, ancak geminin yan yatmasından dolayı araçlar devrildiği için geçiş yolu bulmakta zorlanıyorlar. Kaza anında gemide 75 araç vardı. Bunların yaklaşık 50'si, gemide şu anda üst üste yığılmış halde, gerçekten güçlükle çalışıyoruz.''



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,113 µs