En Sıcak Konular

YURTDIŞI DİPLOMA DENKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

16 Eylül 2008 14:31 tsi
YURTDIŞI DİPLOMA DENKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliğini değiştirerek, diploma denkliğine, "af" gibi kolaylıklar getirdi.

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliğini değiştirerek, diploma denkliğine, "af" gibi kolaylıklar getirdi.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, yurtdışında mezun olduğu lisans programının düzeyi ve içeriğinde tereddüt yaşananlar için şart koşulan "seviye tespit sınavları"ndan alınması gereken puan 60'dan 50'ye çekildi. Yılda en az bir kere uygulanacak seviye tespit sınavlarının birinci ve ikincisi arasındaki süre ise iki aydan bir aya indirildi.
Öğretmenlik alanındaki diplomalarda tereddüt ortaya çıktığında uygulanacak seviye tespit sınavında başarılı olmak için gereken puan da 100 üzerinden 70 yerine 50 puan olarak değiştirildi.
Yeni düzenlemeyle, yurtdışından mezun olunan lisans programının, Türkiye'deki eşdeğer programında okutulan zorunlu derslerinde eksiklik tespit edilenler, YÖK tarafından yerleştirilecekleri Türkiye'deki bir üniversitede bu dersleri alacaklar. Öğrencilere, derslerde başarılı olduklarını belgelemeleri halinde denklik belgesi verilecek.
Yönetmeliğin uzaktan eğitimi düzenleyen maddesinde yapılan değişikliğe göre de diploma alınan programın yüksek öğretim kurumunun faaliyet gösterdiği ülkenin yetkili kuruluşu ve kurulca tanınan bir akreditasyon kuruluşu tarafından akredite edilmiş olması, bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, program  kredilerinin 1/3'ünden fazlasının sanal ortamda verilmemesi, programın kredi toplamının, o ülkedeki eşdeğer örgün öğretim programı kredi toplamına uygun olması şartları aranacak.

Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,535 µs