En Sıcak Konular

MARMARA N DENİZCİLİK A.Ş :TÜM KURTARMA DONANIMI MEVCUT

16 Eylül 2008 10:00 tsi
MARMARA N DENİZCİLİK A.Ş :TÜM KURTARMA DONANIMI MEVCUT Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Hayat N adlı ro-ro gemisinin sahibi Marmara N Denizcilik A.Ş'den yapılan açıklamada, "gemimizin gerekli tüm kurtarma donanımı mevcuttur" denildi.

İSTANBUL - Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Hayat N adlı ro-ro gemisinin sahibi Marmara N Denizcilik A.Ş'den yapılan açıklamada, "gemimizin gerekli tüm kurtarma donanımı mevcuttur" denildi.
     Yazılı açıklamada, Hayat N adlı ro-ro gemisinin dün gece batmasının ardından bazı basın kuruluşlarında yer alan "bazı bilgi ve olay anlatımlarının, eksik ve yanlış bilgi içerdiği" savunuldu.
     Buna göre, gemiyi terk esnasında bazı şoförlere can yeleği yerine yağmurluk verildiği bilgisinin gerçeği yansıtmadığı iddia edilirken, kazazedelere dağıtılan giysinin, kişiyi hipodermiden koruyan yağmurluğa benzeyen ısı koruyucu elbise olduğu belirtildi.
     Açıklamada, geminin 5 Ağustos'ta yapılan survey denetiminde, seyahat edebilme yeterliliğini aldığı, tüm güvenlik önlemleri ve kurtarma teçhizatlarının bulunduğunun tescil edildiği ve bu halde seyahat ettiği bilgilerine yer verildi.
     Yine, "geminin aşırı yükleme nedeniyle yan yattığı" bilgisinin gerçeği yansıtmadığı da öne sürülen açıklamada, 5 bin 327 ton kapasiteli olan geminin 2 bin 400 ton ile hareket ettiği bildirildi ve şöyle denildi:
     "Kamyonların çoğunun ağır tonajlı olduğu iddiası doğru değildir. Gemide ETİBOR'a ait ihraç malzemesi taşıyan 34 araç mevcuttu. Ayrıca PETKİM'e ait malzeme taşıyan araçların yanı sıra, ihraç amaçlı konteyner taşıyan dorseler ile çeşitli kurumlara ait yükleri taşıyan araçlar mevcuttu. Bu kurumların taşıma kapasitesi üzerinde araçlara yük vermesi mümkün değildir."

KAYMAKAM KESER:KAYIPLARI ARAMAYA DEVAM

BANDIRMA - Bandırma Kaymakamı Salih Keser, ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin batması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.
     Keser, 1 kişinin öldüğü, 101 kişinin kurtarıldığı ve 4 kişinin kaybolduğu kazayla ilgili dünden bu yana farklı bir gelişme yaşanmadığını söyledi.
     Keser, arama çalışmalarına, dalgıçların da gece bir süre ara verdikten sonra günün ilk saatleriyle birlikte yeniden katıldıklarını kaydetti.

GEMİDEKİ 23 ARAÇ DENİZ ZEMİNİNE SAÇILMIŞ DURUMDA

     Balıkesir Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, Bandırma Limanı'ndan çıkış yaptıktan kısa süre sonra batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde bulunan 23 aracın, deniz zeminine saçılmış durumda olduğunu bildirdi.
     Hüseyin Zafer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdek Deniz Üs Komutanlığına bağlı son derece gelişmiş bir geminin, bölgede keşif gezisi yaptığını belirterek, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 55 dalgıcın da dün saat 20.00'de ara verdikleri arama çalışmalarına, bugün saat 06.30 sıralarında yeniden başladığını söyledi.
     Ro-Ro gemisinin zemine tam oturmadığının tespit edildiğini anlatan Zafer, şöyle konuştu:
''Gemiden hava kabarcıkları çıkıyor. Bu, dalgıçlar için çok tehlikeli. Dalgıçlarımız tarafından zemine saçılmış 23 araç bulunduğu tespit edildi. Aralarında bor yüklü kamyonlar da var. Dalgıçlarımız, şu anda bu etrafa saçılan araçlarda incelemede bulunuyor. Araçlardaki incelemeler bitince, geminin içine dalmayı planlıyoruz.''
     ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde, 73 kamyon/tır ve 2 otomobil bulunduğu bildirilmişti.
Bandırma Liman Başkanı Kubilay Yazan da açıklamasında, bu tür kazalarda arama kurtarma çalışmalarının 72 saat sürdüğüne işaret ederek, "Şu an su altında 30 civarında profesyonel dalgıç arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar bir gelişme yok. Arama kurtarma çalışmaları yarın saat 23.00 itibariyle sona erdirilecek... Limana giriş çıkışlar kontrollü olarak veriliyor. Dalgıçların dalış ve çıkış saatlerinden gemilerin limana giriş çıkışlarını engelliyoruz" dedi.



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs