En Sıcak Konular

ERDOĞAN: İNSANLIK SAVAŞTAN, ŞİDDETTEN YORGUN DÜŞMÜŞTÜR

15 Eylül 2008 23:22 tsi
ERDOĞAN: İNSANLIK SAVAŞTAN, ŞİDDETTEN YORGUN DÜŞMÜŞTÜR AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''Medeniyetleri Buluşturan Liderler İstanbul'da Buluşuyor'' başlıklı iftar yemeğinin ardından Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün insanlık savaştan, şiddetten, nefretten yorgun düşmüştür. Ekonomik ittifakların, askeri ittifakların çok ötesinde, insanlığın evrensel talebini, barış ve adalet talebini dile getirmezsek, bunun için risk almazsak bunun için ülkelerimizin iradelerini zorlamazsak, yarınki nesillere daha çok acı yaşatan bir dünya bırakabiliriz'' dedi.
     AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''Medeniyetleri Buluşturan Liderler İstanbul'da Buluşuyor'' başlıklı iftar yemeğine Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eş Başkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun aralarında bulunduğu 2500 davetli katıldı.
     İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, dünyanın adalet ve barışa hasret olduğu bu dönemde Türkiye ile İspanya'nın birlikte yükselttiği sesin kısa zamanda uluslararası camiada geniş yankılar bulmasının, sadece iki ülkenin ikili ilişkileri için değil, bütün insanlığın geleceği için de yeni umutların kapısını açtığını vurgulayarak, "Bu umudu büyüten bu dostluğun evrensel ölçekli sonuçlar doğuracağı bir derinliğe ulaşmasında ortak çabalarımızda dostum Sayın Zapatero'nun gösterdiği engin liderliği şükranla anıyorum. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği için mücadelesini verdikleri açık destekten dolayı burada da bir kez daha kendilerine şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum" dedi.
     Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki bu buluşmanın Zapatero ile 2005 yılında başlattıkları Medeniyetler İttifakı ruhuna en uygun buluşmalardan biri olduğunu söyledi.
     Bu gökkubbe altında insanoğlunun tarihi birikiminin ürünü olan her kültürün saygın ve değerli olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Medeniyetler ittifakının temel misyonu, birbirini doğru anlama çabasıdır. İşbirliğinin temeli birbirini anlama, önyargısız diyalog kurma, karşısındakini öteki olarak dışlamamaktır. Adına İslamofobia denen vehim, adı üstünde patolojik bir ruh halidir. Belli merkezlerden üretilen bu paranoya, özellikle bizler antisemitizmi insanlık suçu ilan ederken, İslamofobiayı bir insanlık suçu ilan etmesini farklı medeniyetlerin mensuplarından bekliyoruz. Bizler eksiksiz bir demokrasiyle tecrübelerimizi birbirimize aktararak, hukukun hakimiyetini sağlayarak, hem bölgesel krizlerin aşılacağını hem de uluslararası ilişkilerin, insanı merkeze alan politikalar eksenine oturmasını sağlıyoruz.''

 BAŞBAKAN ERDOĞAN, ZAPATERO İLE BİR SÜRE GÖRÜŞTÜ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başabakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Wow İstanbul Otel'de düzenlenen iftar yemeğinin ardından aynı oteldeki 15. kata çıkarak bir süre görüştü.
     Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin başından Anadolu Ajansı'nın kısa bir süre görüntü ve fotoğraf almasına izin verildi.
     İspanya Başbakanı Zapatero, Başbakan Erdoğan'a çok güzel bir yemek olduğunu ve kendisinin de yemeğe katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Erdoğan da, hem iftar yemeğinin hem de Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki törenin güzel geçtiğini ifade ederek, katılımlarından dolayı Zapatero'ya teşekkür etti.
     Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,051 µs