En Sıcak Konular

BANDIRMA'DA RO-RO GEMİSİ BATTI:1 ÖLÜ,4 KAYIP

15 Eylül 2008 12:43 tsi
BANDIRMA'DA RO-RO GEMİSİ BATTI:1 ÖLÜ,4 KAYIP Bandırma Limanı'ndan Ambarlı Limanına gitmek üzere hareket eden Ro-Ro gemisi, limandan hareketinden kısa bir süre sonra battı.

BANDIRMA- Bandırma Limanı'ndan Ambarlı Limanına gitmek üzere hareket eden Ro-Ro gemisi, limandan hareketinden kısa bir süre sonra battı.
     Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu,batan Ro-Ro gemisinden 27 mürettebat, 63 şoför ve 11 muavinin kurtarıldığını, olayda 4 kişinin kayıp olduğunu, 1 kişinin vefat ettiğini bildirdi.
     Geminin batmasının ardından yürütülen çalışmaları yerinde izleyen Hatipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan sonra çok sayıda ekibin arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Hatipoğlu, şunları kaydetti:
     ''Gemide 106 kişi vardı. Bunlardan 27'si mürettebat, 79'u şoför ile muavinler. Olayda 27 mürettabat, 63 şoför ve 11 muavin kurtarıldı. 4 kaybımız var, bir vatandaşımız vefat etti. Kayıpların 3'ü şoför, biri muavin. Kayıpların Necati Kalın, Şevki Gönüllü, Murat Karaca adlı şoförler ile Yahya Özoğlu adlı muavin olduğunu belirledik. Rakamlarda tedbirli davrandık. Bu rakamlar bizde vardı, ama sonuca ulaşmak için bu saati bekledik.''
     Hatipoğlu, bir soru üzerine, ''Hayat N'' adlı geminin Bandırma'ya doğru dönüş yapmak istediğinin düşünüldüğüne değinerek, ''Çünkü yüzü Bandırma'ya dönük durumdaydı. Geri dönüş yaptığı ve sağa doğru yatmış vaziyette. 20 metre denizin altında'' diye konuştu.
     ''Gemide fazla yük var mıydı'' yönündeki soruya, ''Bu, araştırma sonucu ortaya çıkacak'' yanıtını veren Hatipoğlu, kazanın nasıl olduğuna dair soruyu ise ''Gece deniz şartları olumsuzdu. Basın mensuplarıyla beraber gittik, hakikaten kısa sürede dönmek zorunda kaldık. 'Yük kayması' deniyor, denizdeki dalga dolayısıyla. Araştırmalar sonucu ortaya çıkacak'' diye yanıtladı.
     Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı dalgıçların araştırmalarını sürdürdüğünü anlatan Hatipoğlu, ''Geminin kafeterya bölümünde herhangi bir vatandaşımıza rastlanmadı. Kamaralar kısmında ve kamyonların olduğu bölümde çalışmalar devam ediyor'' dedi. 
     Vali Hatipoğlu, olayın ardından geminin kaptanıyla birlikte 3 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
     Bu arada, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, batan gemiyle ilgili soruşturma başlattı.

KURTULAN ŞOFÖR TEPKİLİ

     Gemiden kurtulan kamyon şoförü Kadir Kalın, geminin battığını görünce can yeleği istediklerini, ancak kendilerine yağmurluk verildiğini öne sürdü.  Kalın, şöyle dedi:
     ''Halatlar serbest bırakılınca gemi bir sağ bir sol yaptı, o anda olanlar oldu. Millet feryat ediyordu o sırada ne Sahil Güvenlik geldi ne jandarma geldi. Sağ olsun limanın botlarını gönderdiler, bizleri öyle kurtardılar. Olay anının vahametini ancak yaşayan bilir. Bağıran, çağıran, salavat getiren, telefonla çoluk çocuğuyla helalleşen feryat eden insanlar vardı, Geminin battığını görünce can yeleği istedik, bize yağmurluk verdiler. Böyle bir şey var mı?''



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,722 µs