En Sıcak Konular

TUZLA'DA GEMİ İNDİRME TÖRENİ

14 Eylül 2008 21:42 tsi
 TUZLA'DA GEMİ İNDİRME TÖRENİ Tuzla'da Sedef Tersanesi'nde üretilen ''M/V İbrahim Dede'' adlı konteyner gemisinin denize indirilmesi törenine katılan Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, konteyner gemisinin ülkeye hayırlı olması ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla Tersanesi'nde 2002 yılında 5 bin kişi çalışırken, bugün 35 bine ulaştığını, hızlı büyümenin iş kazalarındaki artışı da beraberinde getirdiğini kaydederek, ''Yaptığım işi ben eğer inanarak yapıyorsam, doğru yapıyorsam (yola emin adımlarla devam edin) deriz'' dedi.
     Tuzla'da Sedef Tersanesi'nde üretilen ''M/V İbrahim Dede'' adlı konteyner gemisinin denize indirilmesi törenine katılan Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, konteyner gemisinin ülkeye hayırlı olması ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
     Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Dünyada son 3 yılda yeni gemi siparişlerinde yüzde 100'lük bir artış yaşanırken, ülkemizde yüzde 400'lük bir büyümenin gerçekleştiğini görüyoruz. 1998-2002 yılları arasında 142 gemi yaparak teslim eden sektör, 2003'te 368 gemi inşa etmiştir. Böylece Türkiye yeni gemi siparişlerinde Çin, Güney Kore, Japonya ve Vietnam'ın arkasından 5. sıraya yerleşti. Gemi inşasında ise Türkiye, İtalya ve ABD-Kanada ikilisinin ardından 3. sırada bulunuyor.''

 KALKAVAN: FİLİKA DEFOLUYDU

     Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Bayrak, Sedef Tersanesi'nde inşa edilen ''M/V İbrahim Dede'' adlı konteyner gemisinin denize indiriliş töreninde yaptığı konuşmada, Tuzla hakkında çıkan haberler nedeniyle sektörün yakaladığı ihracat ve istihdam rakamlarının düşeceği endişesini yaşadıklarını söyledi.
     Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan da tersanelerin kazalarla özdeşleştirildiğini ifade ederek, tersanelerin bir çok eksiği ve hatalar bulunmasına rağmen bir sektörün suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu ifade etti.
     Tersanelerde yaşanan olaylar ve yüksek faiz nedeniyle son 6 ayda alınan sipariş sayısının sadece 8 olduğunu bildiren Kalkavan, 30 senenin sonunda bugünkü haline gelen Tuzla'nın ''çok kolay harcanmaya çalışıldığını'' savundu.
     Son olarak yaşanan filika kazasına ''cinayet'' dendiğini, kum yerine insan konulduğu için bu kazanın yaşandığı yönündeki eleştirilere değinen Kalkavan, şunları kaydetti:
     ''Bu filika ne şekilde düşerse düşsün mutlaka düzelmesi gerekir. Bu filika defolu, malzemesinden çalınmış ve Çin malı. Filika kazasına 'cinayet' dendi. Böyle bir şey yok. Bu kazadaki ölüm sebebi filikanın üretim hatasıdır.''



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs