En Sıcak Konular

DEVLET BAKANI YAZICIOĞLU DA SÖĞÜT'TEN ''BİRLİK-BERABERLİK'' DEDİ

14 Eylül 2008 15:34 tsi
DEVLET BAKANI YAZICIOĞLU DA SÖĞÜT'TEN ''BİRLİK-BERABERLİK'' DEDİ Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, "İçeride birlik ve beraberliği koruyabildiği sürece Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yoktur" dedi.

SÖĞÜT - Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, "İçeride birlik ve beraberliği koruyabildiği sürece Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yoktur" dedi.
     Bakan Yazıcıoğlu, 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi ile başlayan birlik ve beraberliğin 727 yıldır devam ettiğine işaret ederek şöyle dedi:
     "Birlik, beraberlik ve kardeşlik ateşinden yayılan ışık gönüllerimizi aydınlatmaya devam edecek. Bu köklü medeniyetimiz, canlı tarih ve kültür birikimimiz var oldukça ve biz bu mirasa sahip çıktıkça, bu millet var olmaya devam edecektir."
     Osmanlı'nın diğer medeniyetlerden en önemli farkının kendi medeniyetinin varlığını diğer medeniyetleri yok ederek değil, onları da içinde yaşatarak sürdürebilmesi olduğunu belirten Yazıcıoğlu şöyle devam etti:
     "Yaratılanı yaratandan ötürü seven bir kültürün parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bizim medeniyet anlayışımız teknoloji alanında gelinen noktayı göz ardı etmediği gibi demokrasi, insan hakları ve özgürlükler üzerine kurulu modern bir devlet anlayışını da yok saymamaktadır. Türkiye sadece kendi coğrafyasında değil, dünyanın bütün çatışmalı ve çekişmeli alanlarında bir umut ışığı yakmayı başarmıştır.
     Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesini benimseyen Türkiye kendi insanı, komşuları ve uzak ülkelerle sevgi ve dostluk iklimini oluşturmaya çalışmaktadır. Türkiye, Kafkaslar'dan Akdeniz'e Balkanlar'dan Ortadoğu'ya kadar bölgesinin ve daha geniş anlamıyla eski Osmanlı coğrafyasının en önemli ülkelerinden birisi durumundadır. Çok zor bir coğrafyada barış ve istikrar unsuru olan Türkiye bu coğrafyanın toplumları için örnek bir vizyon ortaya koymaktadır.
     İçeride birlik ve beraberliği koruyabildiği sürece Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel yoktur."

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,997 µs