En Sıcak Konular

ENERJİ AÇIĞI HES'LERLE KARŞILANACAK

14 Eylül 2008 12:25 tsi
ENERJİ AÇIĞI HES'LERLE KARŞILANACAK Türkiye'nin akarsu potansiyelinin elektrik enerjisi üretimine dönüştürülerek, yıllık yüzde 8 oranında artan enerji üretiminin önemli bölümü, önümüzdeki yıllardan itibaren kurulacak yeni hidroelektrik santrallarından karşılanacak.

ANKARA - Türkiye'nin akarsu potansiyelinin elektrik enerjisi üretimine dönüştürülerek, yıllık yüzde 8 oranında artan enerji üretiminin önemli bölümü, önümüzdeki yıllardan itibaren kurulacak yeni hidroelektrik santrallarından karşılanacak. 
Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİEİ) Genel Müdürlüğü tarafından mühendislik hizmetleri yürütülen toplam 317 HES projesinin önümüzdeki yıllarda kademeli olarak hayata geçirilmesi ile birlikte Türkiye 77 milyar 717 kilovatsaat (Kwh) kurulu enerji gücüne daha sahip olacak.
Toplam 21 bin 995 mw kurulu gücündeki bu santrallerin devreye alınması ile birlikte halen enerji üretiminde ilk sıralarda yer alan doğal gaz santrallarının yerini hidroelektrik santralleri almış olacak. 
Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yürütülen HES çalışmaları çerçevesinde bu yıl sonuna kadar toplam 36 adet HES santralı kademeli olarak hizmete alınacak. Bu santralların tamamlanması ile birlikte Türkiye ''HES'' potansiyelinin yüzde 43 oranındaki bölümünü ekonomiye katmış olacak.
Bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni santralların toplam kurulu gücü 3 bin 558 mw ve yıllık enerji üretimi ise 11 milyar 500 milyon kwh saat olacak. Böylece 2008 yılında Türkiye mevcut akarsu potansiyelinin ancak yüzde 43,2 oranındaki bölümünü değerlendirmiş olacak. 

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs