En Sıcak Konular

ERDOĞAN: SİYASİ BOZGUNCULUK PEŞİNDE KOŞUYORLAR

13 Eylül 2008 19:18 tsi
ERDOĞAN: SİYASİ BOZGUNCULUK PEŞİNDE KOŞUYORLAR Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin yıllar yılı içine düştüğü çözümsüzlük dönemlerinde doğrudan rolü ve payı bulunan zihniyet, bugün medya gücünü de belli ölçüde yanına alarak siyasi bozgunculuk peşinde koşuyor'' dedi.

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin yıllar yılı içine düştüğü çözümsüzlük dönemlerinde doğrudan rolü ve payı bulunan zihniyet, bugün medya gücünü de belli ölçüde yanına alarak siyasi bozgunculuk peşinde koşuyor'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın Cemal Kamacı Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongresinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin AK Parti döneminde nereden nereye geldiği apaçık ortadayken bu atılımın tezahürleri her alanda açık ve net görünürken maalesef bu gerçeği ısrarla örtmek isteyenler var'' ifadesine yer verdi.
     Milletle aynı yöne bakmayanların, milletin hissiyatına ortak olmasını, milletin umutlarını ve heyecanlarını paylaşmasını beklememek gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Türkiye'nin yıllar yılı içine düştüğü çözümsüzlük dönemlerinde, istikrarsızlık dönemlerinde doğrudan rolü ve payı bulunan bu zihniyet, bugün medya gücünü de belli ölçüde yanına alarak siyasi bozgunculuk peşinde koşuyor'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, geçen hafta sonu İstanbul'da partisinin Bayrampaşa İlçe Teşkilatı Kongresi'nde ''Aydın Doğan medyası''nın yayınlarıyla ilgili bazı gerçekleri açıkladığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bazı sorular sordum. Dedim ki; 'Size bir hafta süre. Haftaya yine bir kongredeyim. İstanbul'dayım. Bu soruların cevaplarını çıkın açıklayın. Siz açıklamazsanız ben açıklarım'... O gün geldi. Şimdi son 5 gündür yazılıp çizilenleri birlikte değerlendirelim. Bazı taşları yerli yerine oturtmak için bu değerlendirmenin önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü 16,5 milyon insanın oyunu almış bir siyasi partiyiz, sadece oy verme hakkı olanları konuşuyorum.''
     Seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin devamlı büyüyen bir parti olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:'
     ''Acaba bu rahatsızlık niye, neden? Tabii ki 'hortumlar kesilecek' dedik, hortumlar kesildi. Hortumlar kesilince rahatsızlık başladı. Çünkü geçim kaynakları orasıydı. Oradan geçiniyorlardı ve bu hortumlar kesildiği andan itibaren de artık gidiş başladı.''
     Erdoğan, İstanbul'un ''küçük bir Türkiye'' olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınlara doğru gittiği yolculukta İstanbul'un nabzına bakarak Türkiye'nin hissiyatının ne olduğunu anlayabilirsiniz'' dedi.

''YANLIŞIN YANINDA YER ALMAYIZ''

     Başkan Erdoğan, hiçbir zaman yanlışın ve yanlış yapanın yanında yer almadıklarını, bundan sonra da almayacaklarını vurgulayarak, ''Halkımız hiçbir zaman bizi bu tür suistimaller içinde görmedi, bundan sonra da görmeyecektir.'' diye konuştu.
     İnsani yardım amacıyla toplanan paralarla ilgili hesaplarda usulsüzlük yapıldığı iddialarının kendileri için çok ciddi iddialar olduğunu vurgulayan Erdoğan, mahkemede kanıtlanması durumunda bunun sorumlularının hak ettikleri cezayı mutlaka almaları gerektiğini bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, ''Ancak bu kararların verileceği yer mahkemeler olmalıdır, yoksa gazete sayfaları değil'' dedi.
     Geçen hafta sonu Sayın Doğan'a çağrı yaptığını 'Ya çık bu iftiraları kanıtla ya da neden iftira kampanyası başlattığını açıkla' dediğini hatırlatan Erdoğan, ''Peki ne oldu? Bu iftiraları ispatlayabildi mi? hayır...'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Tek taraflı iddialarla ülkenin başbakanına, başbakanlık makamına böyle ağır bir iftira atılır mı? soruyorum size. Kimsenin buna haddi de hakkı da yoktur. Bana elden herhangi bir paranın verilmesi asla söz konusu olmadığı gibi Başbakanlığın resmi yardım hesabına yatırılan parayı da paranın sahibini de ben ne görürüm ne tanırım.''

DOĞAN'IN MEKTUPLARINA CEVAP

     Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'ın geçmişte memleketin idaresinde bulunanlarla mahrem görüşme ve yazışmalarını, daha sonra sahibi olduğu gazetelerde kendi zaviyesinden tek taraflı olarak tefrika halinde yayınladığının bilindiğini belirtti.
     Aydın Doğan'dan 5 gündür cevap beklediğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
''Her ne kadar şahsıma gönderilen mektupları açıklamak adetim olmasa da 5 gündür Aydın Doğan'dan cevap bekledim. Kendisi çıkıp açıklamadığı için ben söylemek durumundayım. Mektuplarında iş adamı ve yayıncı olmak üzere iki ayrı şapkası olduğunu yazıyor. İş adamı şapkasıyla, başbakan olarak benden talep ve beklentilerini iletiyor. Ama öyle anlaşılıyor ki aksini söylese de bu şapkaları birbirine karıştırıyor. Eğer kabul ederse, bu da benim gönderdiği mektuplara milletimizin huzurunda verdiğim cevap olsun.



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,090 µs