En Sıcak Konular

AKDENİZ'DE BORU HATTI PROJESİ

13 Eylül 2008 15:35 tsi
 AKDENİZ'DE BORU HATTI PROJESİ İsrail Altyapı Bakanlığı Müsteşarı Hezi Kugler, Akdeniz Boru Hattı Projesi'nin, çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve önemli düzeyde uluslararası ilginin bulunduğunu söyledi.

ANKARA - İsrail Altyapı Bakanlığı Müsteşarı Hezi Kugler, Akdeniz Boru Hattı Projesi'nin, çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve önemli düzeyde uluslararası ilginin bulunduğunu söyledi.
AA muhabirinin, Akdeniz Boru Hattı Projesi konusundaki sorularını yanıtlayan Kugler, ''Ankara'da, Akdeniz Boru Hattı (Med Stream) Projesi konusunda yaptığımız görüşmelerde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı, Hindistan Enerji Bakanlığı Müsteşarı, Hindistan Milli Petrol Şirketi temsilcisi ve BOTAŞ yetkilileri vardı. Toplantının başlangıcında, Çalık grubu projenin fizibilite çalışmaları hakkında ayrıntılı ve güncelleştirilmiş bir sunum yaptı'' dedi. 
Hindistan'ın, Akdeniz Boru Hattı projesiyle oldukça ilgili olduğunu, özellikle de petrol ithalatıyla ilgilendiklerini vurgulayan Kugler, bu boru hattı sayesinde, Hindistan, Türkiye ve İsrail üzerinden, petrol alabileceğini, hattın kısa ve taşıma açısından ekonomik olması nedeniyle, Hindistan'ın, hem zaman hem de maliyet açısından kazançlı çıkacağını anlattı.
Projenin fizibilite çalışmalarının bu yılın sonuna doğru başlayacağını ve muhtemelen de gelecek yıl Haziran ile Eylül ayları arasında tamamlanacağını belirten Hezi Kugler, ''Fizibilite çalışmalarının tamamlanarak raporun çıkmasının ardından, boru hattının inşası, en erken gelecek yıl sonu ya da 2010'da başlar ve proje, en erken 2011 yılında tamamlanabilir'' dedi.
Öte yandan, Hindistan Petrol Şirketinin, Samsun-Ceyhan boru hattıyla ilgilendiği ve bu hatta yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.
Normal şartlarda, gemilerle, yaklaşık 50 günde Uzak Doğu'ya giden petrol, bu projeyle birlikte Kızıldeniz'den, 19 günde Uzak Doğu'ya gidebilecek. Yani yol, yaklaşık üçte bir oranında azalmış olacak.

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,926 µs