En Sıcak Konular

CHP'DEN KÖMÜR YOLSUZLUĞU İDDİASI

13 Eylül 2008 15:18 tsi
CHP'DEN KÖMÜR YOLSUZLUĞU İDDİASI CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ardahan'ın Posof ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür dağıtımında yolsuzluklar bulunduğunu iddia etti.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ardahan'ın Posof ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür dağıtımında yolsuzluklar bulunduğunu iddia ederek, ''Türkiye'de tam bir talan dönemi yaşanıyor. AKP'nin gırtlağını temizleme operasyonu başlatması lazım. Yedikleri haramdır, zehirdir.'' dedi
     Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 26-27 Ağustos 2008 tarihlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır'ı kapsayan gezisinde edindiği izlenimleri aktararak, Ardahan'ın Posof ilçesinde ''kömür yolsuzluğu'' yapıldığını tespit ettiklerini savundu.
     Gezide edindiği ekonomik ve sosyal izlenimleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a bir rapor halinde sunduğunu ifade eden Ateş, raporunda bölge halkının ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içerisinde olduğu, hükümetin uyguladığı politikalarla halkın hızla yoksullaştığı görüşüne yer verdiğini anlattı.
     Ateş, Ardahan'ın Posof ilçesinde bir vatandaşın uyarısı üzerine, ilçeye yapılan kömür yardımlarını incelediğini belirterek, 10 bin nüfuslu ilçeye 2006 yılında 180 ton kömürün dağıtılmak üzere gönderildiğini söyledi.
     Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit'in ilçe kaymakamı ile dönemin Ardahan valisini arayarak, ilçenin kömür ihtiyacının 140 ton olduğunu daha fazla kömür gönderilmemesi gerektiğini bildirdiklerini kendisine anlattığını kaydeden Ateş, belediye başkanı ve kaymakamın talebini dikkate almayan valinin 2007 yılı için ilçeye Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu ile alınan 500 ton kömür gönderdiğini iddia etti.
     İlçeye gönderilen kömürün, ''Erzurum'un Oltu ilçesinde bir AK Parti milletvekilinin yakınları tarafından üretilen kömür olduğunu, başka bir AK Partilinin de kömürün ilçeye nakliyatını yaptığını'' öne süren Ateş, iddialara ilişkin bazı gazetelerde çıkan haberlerden bir gün sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Said Yazıcıoğlu'nun kendisine ''imla yanlışları ve bozuk cümlelerle'' bir yazı yazdığını da basından öğrendiğini belirtti.
     Ateş, ''Türkiye bir hukuk, kanun devleti, devlet yönetimi geleneği olan bir devlet. Bir başbakan yardımcısı benden bilgi istiyorsa bunun yolu, yordamı var. Benden bilgi istemeli, benden belge, bilgi istemeden ben talebini basından öğreniyorum. Sayın Başbakan yardımcısı öyle bir yol izlediği için ben de basın yoluyla ona ulaşmak istedim'' dedi.
     Yazıcıoğlu'nun gerçek niyetinin ''suçluları cezalandırmak'' değil, ''yolsuzluğun, usulsüzlüğün üzerini örtmek'' olduğunu savunan Yılmaz Ateş, kendisine ulaşan yazıda ''özenle yapılan inceleme ve sorgulama sonunda size ait olan iddialarınızın hiçbirinin doğru olmadığı tespit edilmiş olmakla birlikte herhangi bir ihmal ve kötü davranış içinde olan varsa gerekli önlemlerin derhal alınabilmesi için iddialarınızı içeren dosya, rapor örneğinin acele tarafıma gönderilmesini önemle rica ederim'' ifadelerinin yer aldığını kaydetti.
     Söz konusu yazının kendisine iddialar gazetelerde yer aldıktan tam 10 saat sonra geldiğini ifade eden Ateş, 10 saat içerisinde nasıl bir ''özenle inceleme ve sorgulama'' yapıldığının merak konusu olduğunu belirtti.

Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,187 µs