En Sıcak Konular

İSRAİL'DE NEHİRDEKİ CESETİN ROSE'A AİT OLDUĞU KESİNLEŞTİ

13 Eylül 2008 15:22 tsi
İSRAİL'DE NEHİRDEKİ CESETİN ROSE'A AİT OLDUĞU KESİNLEŞTİ İsrail'de Yarkon nehrinde bulunan ceset parçalarının, kamuoyunu günlerdir meşgul eden ve büyük babasının öldürdüğünü itiraf ettiği Rose Pizem adlı 4 yaşındaki kıza ait olduğu kesinleşti.

TEL AVİV - İsrail'de Yarkon nehrinde bulunan ceset parçalarının, kamuoyunu günlerdir meşgul eden ve büyük babasının öldürdüğünü itiraf ettiği Rose Pizem adlı 4 yaşındaki kıza ait olduğu kesinleşti.
     Nehirden çıkarılan valizdeki ceset parçalarının Rose'a ait olduğu, kızın annesinden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılması sonucu tespit edildi, ancak kızın ölüm nedeni henüz anlaşılamadı.
     Polis dalgıçları, başka kalıntılar bulma umuduyla dün de araştırmalarını sürdürdü.
     Öte yandan İsrailliler, Yarkon nehri kıyısında valizin çıkarıldığı yerde bulunan okaliptus ağacına Rose'un resmini koyarak, çiçekler ve mumlar bıraktı, üzüntülerini dile getiren mektuplar yazdı.
     Mektuplardan birinde, "Küçük Rose, biz senin çalınmış hayatında nereye doğru gittiğini anlayamadık. Seni koruması gereken insanlar sana karşı suç işledi. Senin de yaşama, gülme, zıplama hakkın vardı. Sana bu haklarını veremediğimiz için çok üzgünüz" ifadesi kullanıldı.
     Gazetelere ve internet sitelerine gönderilen elektronik postalarda da olaydan duyulan acı, üzüntü ve kızgınlık dile getirildi.
     Kızın annesi Marie-Charlotte Renault da bulunduğu cezaevinde kızına hitaben yazdığı mektupta küçük Rose'dan özür diledi. Mektubunda, "Senin acılarını, ıstıraplarını anlamayı beceremedim. Kollarıma alıp seni sevdiğimi söylemeyi bilemedim" diyerek özür dileyen Renault, kızının daima kalbinde olacağını belirtiyor ve "hayatından kızını çekip alanları asla affetmeyeceğini" de vurguluyor.
     Anne Marie-Charlotte Renault, Rose'un doğumundan sonra babasından boşanmış ve İsrail'e döndüğünde, eski kayınpederi Roni Ron (45) ile ilişkiye girmişti. Çiftin bu ilişkiden 2 kız çocukları daha bulunuyor.
     Roni Ron, küçük Rose'u arabasında ağladığı sırada bir tokatla susturduğunu, kızın öldüğünü fark edince cesedi bavula koyarak Tel Aviv'deki Yarkon nehrine attığını itiraf etmişti. Ron, daha sonra "ifadesini baskı altında verdiğini", kızı öldürmediğini söylemişti.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,392 µs