En Sıcak Konular

''IMF İLE DİYALOG TEKNİK DÜZEYDE DEVAM EDİYOR''

12 Eylül 2008 19:20 tsi
''IMF İLE DİYALOG TEKNİK DÜZEYDE DEVAM EDİYOR'' Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile diyaloğun teknik düzeyde devam ettiğini belirtti.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile diyaloğun teknik düzeyde devam ettiğini belirterek, ''Türkiye'nin rekabet gücünü artırmaya yönelik felsefeyle bir program kurgusu üzerinde anlaşırsak, yararlı olacağına inanıyorum'' dedi.
Şimşek, program sonrası izleme ve ihtiyati stand-by anlaşması seçeneklerinin de hala gündemde olduğunu bildirdi.
Bakan Şimşek, TRT-1'de katıldığı ''Zirveden Bakış'' programında, gazetecilerin, Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin sorularını yanıtladı.
Türkiye'nin IMF kaynaklarına kamu sektörü olarak ihtiyacının olmadığını, halihazırda IMF'ye yaklaşık 9,4 milyar dolar borcu bulunduğunu ifade eden Şimşek, program sonrası izleme ve ihtiyati stand-by anlaşması gibi iki seçeneğin hala gündemde olduğunu vurguladı.
Bakan Şimşek, tarafların ihtiyati stand-by anlaşması konusunda niyetli olup olmadıkları yönündeki soruya da, ''Niyetli olmasak bir diyalog olmaz'' yanıtını verdi.
Şimşek, ''düşük kur, yüksek faiz politikası ve Merkez Bankası'nın faiz politikasını nasıl değerlendirdiğine'' ilişkin soru üzerine de Türkiye'nin yaşadığı 30-40 yıllık enflasyon dinamiği olduğunu, ortalama enflasyonun yüzde 60-65'ler civarında bulunduğunu, bu yüzden enflasyonun düşük tek haneli rakama indirilmesi, fiyat istikrarının sağlanması gibi konuların çok kritik olduğunu belirtti.

"BÜYÜMEDEKİ YAVAŞLAMA SÜRPRİZ OLMADI"

Şimşek, ikinci çeyrekteki 1,9'luk büyüme oranının 2002'den bu yana en düşük büyüme oranı olduğunu, ancak ilk yarı için yüzde 4'ün üzerinde bir büyümenin söz konusu olduğunu kaydetti.
Büyüme rakamlarını iç ve dış gelişmelerin etkilediğine dikkati çeken Şimşek, ''Bu rakam benim için sürpriz olmadı. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren büyümenin yavaşlayacağını zaten önceden beri söylüyorum'' dedi.



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,083 µs