En Sıcak Konular

YILDIRIM: TAKIMIMIZ BAŞARILARINI İLERİYE TAŞIYACAK

12 Eylül 2008 19:40 tsi
YILDIRIM: TAKIMIMIZ BAŞARILARINI İLERİYE TAŞIYACAK Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2008-2009 sezonu için oluşturdukları kadronun, geçen sezon özellikle Avrupa kupalarında elde edilen başarının üzerinde bir başarıyı getireceğine inandığını söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2008-2009 sezonu için oluşturdukları kadronun, geçen sezon özellikle Avrupa kupalarında elde edilen başarının üzerinde bir başarıyı getireceğine inandığını söyledi.
     Yıldırım, FBTV'de canlı yayınlanan Futbol Zirvesi programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Yeni sezon için kurdukları kadroyu yeterli görüp görmediği sorulan Yıldırım, ''Geçen yıl elde edilen başarıdan daha ileriye gideceğimize inanıyorum. Bu takımımıza güveniyoruz. Geçen yıl da iyi başlamadık lige, ama sonradan takım düzeldi. Hedef, elde edilen başarıları tekrarlamaktır. Fenerbahçe olarak tecrübe kazandık. Fenerbahçe'nin tecrübesi var. Oyuncuların da tecrübesi var, camianın da var. Gelenek başladı. Biz güveniyoruz, bu gruptan çıkarız'' diye konuştu.
     Fenerbahçe'nin, geçen sezonki başarılı kadrosunda çok büyük değişimler yapılmadığını kaydeden Yıldırım, ana kadrodan Aurelio'nun yerine Emre'yi transfer ettiklerini, forvete Guiza takviyesi yaptıklarını, Burak'ın transferinin yanı sıra da Josico'yu aldıklarını hatırlattı.
     Fenerbahçe'ye transferinin ardından, özellikle sakatlığıyla gündeme gelerek sıkça eleştirilen Emre Belözoğlu'na destek çıkan Yıldırım, Emre'nin, Türk futbolunun yetiştirdiği nadir futbolculardan birisi olduğunu kaydetti.
     Medyada sakatlığının sık sık gündeme getirilmesinin Emre için rahatsızlık yarattığını anlatan başkan Yıldırım, özetle şunları söyledi:
     ''Emre'nin takımımıza çok faydası olacaktır. İleride ''İyi ki aldık'' denilecektir. Basınla olan ilişkilerini devamlı uzatmak hem ona, hem Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Büyükler affeder. Her gün çocukla ilgili doneler ortaya koyuluyor. Aile yaşantısı iyi, saygısızlığı yok. Bir hadise yapmış. Hepimiz hata yapıyoruz. Destek olmak lazım. Sonra yapmıyor, etmiyorsa gereken söylenir. Emre Fenerbehçe'ye değil, eğer Galatasaray'a transfer olsaydı, şu an ona karşı olan ithamlar olmayacaktı. Belli Galatasaray kalemleri kasıtlı yazıyor bunları. 'Emre sürekli sakat' deniliyor. Keşke Deivid böyle sakat olsaydı da oynasaydı. Avrupa ile Türkiye'yi karıştırmayın. Orada sakat olduğunu söylerse futbolcu oynatılmaz, Ama biz 'forma için, benim için'' deriz, zorla oynatırız çocukları. Partizan maçına gittik, Semih sakattı. 'Oynaman lazım, fedakarlık bekliyoruz' dedim. Doktorlar baktı, sonra oynadı. Avrupa'da olsa oynamazdı. Sakatlığını gündeme getire getire çocuğu (Emre) psikolojik olarak bunalıma soktuk. Hep beraber adamı çıldırtacak pozisyona getiriyoruz.''
     Josico'ya yönelik eleştiriler konusunda da Aziz Yıldırım, ''Aragones ile ilk konuşmalarımızda, Josico'nun milli takıma almayı düşündüğü bir oyuncu olduğunu söyledi. Josico'nun daha çok geriye oynadığını, Senna'nın ileriye oynadığını ifade etti, ancak sakatlığından dolayı alamadığını belirtti. Josico da gelebileceğini söyleyince transferini yaptık. Senna'nın bonservisi 24 milyon avroydu, olmadı, alamadık. Senna 17. maddeden dolayı gelebilirdi. Bu madde üzerinde çalışma yaptık. Avrupa'da ünlü avukatlarla konuştuk. Fenerbahçe'nin sportif ceza alabileceğini duyunca vazgeçtik'' diye konuştu.
     Aziz Yıldırım, Brezilya asıllı futbolcu Mehmet Aurelio'nun, parasal konular nedeniyle menajerinin sözünü dinleyerek takımdan ayrıldığını ifade etti.
     Yıldırım, Aurelio'nun geri dönmek istediği şeklindeki hatırlatma üzerine, ''Bizim idarecilerle menajeri görüşmeler yaptı. Ben 'Olmaz' dedim. Burası Fenerbahçe. Bize yakışmaz, biz Fenerbahçe'yiz. Karar budur, bitti. Dönmek yok. Herkes Josico'yu görecek'' diye konuştu.
     Tuncay Şanlı'nın İngiltere'ye transferinin detaylarını da anlatan Yıldırım, bu futbolcuyu da ikna için çok çalıştıklarını, ancak Tuncay'ın, Avrupa hedefini tercih ettiğini bildirdi.
     Guiza'nın bir kafede sigara içerken görüntülenerek haber yapılmasına da değinen Yıldırım, Fenerbahçeli eski futbolcu Rapaic ile aynı konuda yaşadıkları bir anıyı şöyle anlattı:
     ''Rapaic'i 10 milyon borservis bedeliyle aldık. Bir gün bizimle görüşmek istedi, oturduk ve konuştuk. 'Ben gitmek istiyorum' dedi. Bir kafede oturduğunda ve kahve içerken sigara yaktığında yanına gelen insanların 'Başkan görmesin, yönetici görmesin kızar, basın yazar' gibi şeyler söylediğini, bu nedenle iki ayda bunaldığını ifade etti. Biz de bir kahve söyledik ve sigara tuttuk. 'Bundan sonra sana kim böyle şey söylerse, başkan beni çağırdı sigara tuttu, kahve söyledi'' dersin dedim.''
     Futbolcuların kendisinden çekinmesinin normal olduğunu, çünkü Fenerbahçe'nin en büyük sorumlusunun kendisi olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Bana saygı duyuyorlar, ben de onları çocuklarım gibi görüyorum'' dedi.
     Eski teknik direktörleri Zico ile ilk yıl 1.8 milyon avro, ikinci yıl için de 1.9 milyon avroluk anlaşma yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, Brezilyalı teknik adamın ikinci yıl kendilerinden yeni sezon için 3,5 milyon avro istediğini, bu nedenle anlaşamadıklarını bildirdi.

SUÇLANAMAYACAĞIMIZ TEK KONU PARA KONUSUDUR

     Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kendisi ve arkadaşlarının, para ile ilgili konularda hiçbir şekilde suçlanamayacağını, kendi paralarından daha çok, kulübün paralarına sahip çıktıklarını söyledi.
     Fenerbahçe TV'de canlı olarak yayınlanan ve 3 saat süren Futbol Zirvesi programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, Alex de Souza'nın reklam hakları için Uruguay'da bir kulübe yapılan ödemenin basına yansıyış şekline tepki gösterdi.
     Yıldırım, şunları söyledi:
     ''Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının suçlanamayacağı tek konu, para konusudur. Kim suçlarsa terbiyesizlik yapar. Kendi paramızdan daha çok, Fenerbahçe'nin parasına sahip çıkıyoruz. Çalışma yapıyoruz. İstersem kulübü borçlandırır, büyük oyuncu transferi de yaparım, ama gönlüm el vermez. Bu sene biriktirir ve seneye yapabilirim. Param varsa transfer yaparım, yoksa yapmam. Brezilya'da bir sistem vardır. Oyuncuların bonservisleri ve reklam hakları çoğunlukla kişiler ve şirketlerdedir. Alex'in de öyle. Biz Alex'i, Cruzerio Kulübü'nden almadık. Kişiler veya şirketler Uruguay gibi ülkelerden küçük kulüpleri alıp, ellerindeki futbolcuların haklarını da buraya koyuyorlar. Bizim yaptığımız reklam hakkı ödemesi zaten sözleşmede var olan bir ödeme. Fatura karşılığı ödüyoruz bunu. Muhasebe kayıtlarına girilen, planlı bir ödeme. Önemli olan, bu nasıl sızdı? Kulüpten bir resmi evrak dışarıya çıkıyor. Araştırdık tabii ve işlemlerimizin yapıldığı bankada bir gazetecinin eşinin çalıştığını öğrendik.''
     Yıldırım, mali ve idari alanlarda başarılı çalışmalar yapması ve tesisleşmede önemli hamleler gerçekleştirmesine karşın, futbolda aynı sıçramayı yapamamalarından dolayı kendisi için, ''Betondan anlar, futboldan anlamaz'' tabiriyle eleştirilerde bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, futboldan ve spordan anlayan biri olduğunu vurguladı.
     Milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın yeniden Fenerbahçe Ülker'de oynamak istemesi konusuna değinen Yıldırım, bu konunun tamamen antrenör Bogdan Tanjevic'in tasarrufunda olduğunu dile getirdi.
     Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, Fenerium mağazalarına yönelik sözlerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.
     Bu açıklamayı bir başkasının yapmasının aynı etkiyi yapmayacağını dile getiren Yıldırım, ''Rakiplerimizin de bizi öncü görmesiyle mutlu olduk. Dürüstçe söylemesi de olgunluktur, ama bizim bu mağazaları daha da büyütmemiz lazım'' derken, Fenerium mağazalarının bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını kaydetti.
     Yıldırım, bu sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak UEFA Kupası finaline Galatasaray'ın çıkması halinde ne hissedeceği şeklinde bir soru üzerine, ''Oynamadan bir şey söylemek olmaz. Oynasınlar, o zaman söyleriz. Kimsenin umudunu kırmayalım. Hiçbirimiz ümit olmadan yaşayamayız. Bu istekleri devam etsin, kesmeyelim, ama Beşiktaş ve Kayserispor'la birlikte başarılar dileyelim'' şeklinde konuştu.



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,541 µs