En Sıcak Konular

BAŞKENTTE 12 EYLÜL PROTESTOSU

12 Eylül 2008 15:33 tsi
BAŞKENTTE 12 EYLÜL PROTESTOSU 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi, başkentte çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği eylemle protesto edildi.

ANKARA - 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi, başkentte çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği eylemle protesto edildi.
     Öğle saatlerinde Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan DİSK, Halkevleri, ÖDP, TKP, TMMOB'un da aralarında bulunduğu bazı parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, hükümet, ABD ve 12 Eylül askeri müdahalesini gerçekleştirenler aleyhine sloganlar attılar.
     Yüksel Caddesinde basın açıklaması yapan bir grup eylemcinin, üzerinde çeşitli dövizler bulunan bir demir kafes ile darağacı ve bir çift askeri postalı açıklama yaptıkları yere getirdikleri görüldü.
     Açıklamanın ardından grup, diğer katılımcılarla birlikte sloganlar atarak ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yürüyüşe geçti.
     Atatürk Bulvarının Kennedy Caddesi ile kesiştiği noktada, çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu barikat önünde toplanan eylemciler adına burada bir basın açıklaması yapıldı.
     Askeri müdahalenin protesto edildiği açıklamanın ardından, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Büyükelçilik önüne, ''Dünya Halklarına Karşı Suçlusunuz, Hesap Vereceksiniz'' yazılı siyah çelenk bıraktı.
     Daha sonra eylemcilerin bir bölümü dağılırken bir bölümü Tunus caddesinde yürüyüşe geçti. Eylemcileri takip eden iki sivil polis, gruptakiler tarafından darp edilmek istendi. Polislerden biri grubun elinden kendisini kurtarırken, darp edilen polis havaya iki el ateş açarak eylemcilerin elinden kurtuldu.
     Yaralı polis, meslektaşları tarafından uzaklaştırılırken, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen bir gösterici polis tarafından gözaltına alındı.
     Grup daha sonra, yoğun güvenlik önlemleri altında sloganlar atarak geldiği Kızılay'da dağıldı.
     Aynı saatlerde Batıkent metro durağında sloganlar atarak yürümek isteyen bir gruba da metro görevlilerinin müdahale ettiği bildirildi. Çıkan arbedenin ardından gruptan 3 kişinin Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,466 µs