En Sıcak Konular

MHP, KOMİSYONLAR İÇİN 8 İSİM BİLDİRDİ

12 Eylül 2008 16:00 tsi
MHP, KOMİSYONLAR İÇİN 8 İSİM BİLDİRDİ TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, ''Anayasa, içtüzük, AB uyum mevzuatı ve bazı önemli kanunlar'' konusunda kurulmasını önerdiği komisyonlara MHP,8 ismi bildirdi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, ''Anayasa, içtüzük, AB uyum mevzuatı ve bazı önemli kanunlar'' konusunda kurulmasını önerdiği komisyonlara MHP, aralarında Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal, Osman Çakır ve Metin Çobanoğlu'nun da bulunduğu 8 ismi bildirdi.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konu ile ilgili TBMM Başkanı Toptan'a sunduğu yazıda, komisyonlarda görev yapacak MHP temsilcilerinin şu isimlerden oluşacağını belirtti:
     ''Anayasa: Faruk Bal (Konya), Behiç Çelik (Mersin). TBMM İçtüzüğü: Rıdvan Yalçın (Ordu), Süleyman Nevzat Korkmaz (Isparta). Avrupa Birliği Uvum Mevzuatı: Osman Çakır, (Samsun), Mithat Melen (İstanbul). Bazı önemli kanunlar: Metin Çobanoğlu (Kırşehir), Faruk Bal (Konya).''
     Devlet Bahçeli, yazısında, ''MHP, Türkiye'nin temel sorunlarına milli iradenin tecelli ettiği yegane yer olan TBMM çatısı altında ortak aklın ve sağduyunun rehberliğinde çözüm aranması gerektiğine inanmaktadır'' dedi.
     Bahçeli, şunları kaydetti:
     ''Anayasa değişikliği konusunda da Zat-ı Alilerinin Başkanlığında siyasi parti gruplarının temsilcilerinden oluşacak 'Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu' kurulması konusunda girişimde bulunduğumuz da hatırlanacaktır.
     4 Eylül 2008 tarihli yazınızda TBMM bünyesinde yapılması önerilen ortak çalışma, bu bakımdan MHP'nin temel yaklaşımıyla uyumludur. MHP bu sürece iyi niyetle ve samimiyetle katkıda bulunmaya hazırdır.
     Dört komisyon marifetiyle yürütülecek ortak çalışmalar kapsamına 'Yolsuzlukla Mücadele' konusunun da somut biçimde dahil edilmesinin gerekli olacağı düşünülmektedir.''


Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,277 µs