En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU, ZAHİT AKMAN İLE İLGİLİ BELGE AÇIKLADI

12 Eylül 2008 13:16 tsi
KILIÇDAROĞLU, ZAHİT AKMAN İLE İLGİLİ BELGE AÇIKLADI CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, ''Almanya'da bir kooperatifin yöneticisi olduğu'' iddialarıyla ilgili bir belge açıkladı.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, ''Almanya'da bir kooperatifin yöneticisi olduğu'' iddialarıyla ilgili bir belge açıkladı.
     Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Akman'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini belirttiklerini, ancak Akman'ın istifa etmek yerine, kendisinin ve avukatının yaptığı ''gerçek dışı beyanlarla'' yerinde kalabileceğini sandığını söyledi.
     Akman'ın bir özel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Alman savcılarının hazırladığı Deniz Feneri ile ilgili iddianamede adının hiç geçmediğini söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Akman'ın adı iddianamede tam 34 kere geçiyor. Ayrıca duruşma salonunda Alman yargıçlara bilirkişi olarak sunum yapan Alman Başkomiseri Böhm, Zahid Akman'ın adını defalarca dile getirdi. Şayet buna tanık olmak istiyorsa Sayın Akman, Almanya'ya gidip, kendi kulaklarıyla adının dava duruşmasında nasıl telaffuz edildiğini görebilir, dinleyebilir'' dedi.
     Akman'ın, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Almanya Frankfurt'ta kurulan OFWG e.G. adlı kooperatifin ''fahri üyesi'' olduğunu belirttiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ayrıca ''RTÜK Başkanı Akman'ın da yönetiminde yer aldığı bir kooperatifin üyelerinden para toplanmasına karşın evlerinin yapılmadığı'' iddialarını da ''hukuk dışı ve mesnetsiz'' olarak değerlendirdiğini söyledi.
     Basın mensuplarına, kooperatifin, 27 Ocak 2005 tarihinde Alman maliye makamlarına gönderdiği bir yazının fotokopisini gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     ''Bu belgede, Dr. A. Zahid Akman'ın yönetim kurulu üyesi olduğu açıkça belirtilmiş durumda. Bu kişiler sadece kooperatifle değil, aynı zamanda Deniz Feneri e. V. ile de bağlantılıdırlar.
     Bu kooperatif, Alman hükümetinden üye başına 4 bin ila 6 bin avro karşılıksız yardım alıyor. Üye sayısı 1500 dolayındadır. Ayrıca üyelerden aidat da alıyor. Toplanan paranın miktarının yaklaşık 6 ila 8 milyon avro olduğu ifade edilmektedir.
     Olay Alman yargısına intikal etmiştir ve konu soruşturulmaktadır. Çünkü kooperatifin sadece adı var.''
     Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
     ''Buradan Sayın Köksal Toptan'a çağrıda bulunuyorum: TBMM'nin , RTÜK'e başkan olarak seçtiği bir kişinin tüm şaibelerden soyutlanması gerekir. Sayın Zahid Akman, etik olarak bulunduğu bu görevi artık sürdüremez. Gelin Türkiye'de bir ilki başlatın ve şaibeli kişileri bulundukları görevden istifaya davet edin.''

Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs