En Sıcak Konular

RUSYA: KORKUTMACALAR TAMAMEN ASILSIZ

12 Eylül 2008 11:46 tsi
RUSYA: KORKUTMACALAR TAMAMEN ASILSIZ Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada,Türkiye başta olmak üzere ortakları için güvenli enerji tedarikçisi olmaya devam edeceği belirtildi.

ANKARA - Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ''Zaman zaman medyada çıkan ve Türk vatandaşlarına yönelik 'Türkiye kışın donacakmış da çünkü Rusya gaz vermeyecekmiş de' korkutmacaları tamamen asılsız olup gerçek hayatımız tarafından defalarca çürütülmüştür. Rusya ileride de Türkiye ile enerji işbirliğinin hızını ve hacmini artırmaya hazırdır'' denildi.
     Açıklamada, Rusya'nın, Türkiye başta olmak üzere ortakları için güvenli enerji tedarikçisi olmaya devam edeceği belirtildi.
     ''Karşılıklı yarar sağlayan işbirliğimizde en önemli rolü enerji sektörü oynamaktadır. Gaz enerjisi alanındaki ortak çalışmalarımız en önemli faktörlerden biri olmaya devam etmektedir'' denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     ''Türkiye'nin, Rusya'nın 3. (Almanya ve İtalya'dan sonra) büyük doğal gaz alıcısı olduğunu göz önünde bulundurarak Rusya'nın da sözü edilen karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine Türkiye kadar ihtiyaç duyduğunu söylemek tam yerinde olacaktır. Biz, Türkiye gibi partnerlerimize çok büyük önem vermekteyiz. Rus tarafı bu konuda siyasi ve jeopolitik düşüncelere göre değil, ticari ve ekonomik düşüncelere göre hareket etmektedir.
     Rusya, Türkiye başta olmak üzere ortakları için güvenli enerji tedarikçisi olmaya devam edecektir. Türkiye gibi ortaklarımıza büyük önem veriyoruz.''
     Açıklamada, bir gazetede, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski ile yapılan röportaj için ''Rusya'nın yeni silahı doğal gaz'' başlığı kullanıldığı kaydedilerek, ''Bu ifade genel anlamda olsun, Ankara'yı kastederek olsun röportaj sırasında kullanılmamıştır ve Büyükelçinin verdiği demecin genel anlamından da öyle bir anlam çıkarmak imkansızdır'' denildi. Açıklamada, bu başlığın, enerji alanı başta olmak üzere Rus-Türk işbirliğindeki olumlu gelişmelere ters düştüğü ifade edildi.

Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,928 µs