En Sıcak Konular

DEVLET HASTANELERİ BİLİM KARNESİ:ANKARA NUMUNE'YE TAKDİR

11 Eylül 2008 11:57 tsi
DEVLET HASTANELERİ BİLİM KARNESİ:ANKARA NUMUNE'YE TAKDİR TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve kurumların "bilimsel yayın karnesi"ni çıkardı.

ANKARA - TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve kurumların "bilimsel yayın karnesi"ni çıkardı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yayın sayısı ve Türkiye yayın performansına yaptığı katkı oranıyla ilk sıraya yerleşerek takdir kazanmayı haketti.
     TÜBİTAK'ın Thomson Institute of Scientific Information (ISI) tarafından sağlanan verilere dayanarak hazırladığı "Sağlık Bakanlığı Kurumlarının Türkiye'nin Bilimsel Yayın Sayısına Katkıları" isimli çalışma, 1981-2006 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumların bilimsel yayın performanslarını ortaya koydu.
     Yayın sayıları belirlenirken, makale, mektup, not gibi tüm doküman tipleri tarandı.
     Araştırmada, Sağlık Bakanlığı kuruluşları olan eğitim araştırma hastaneleri, devlet hastaneleri, Sağlık Bakanlığı ve ona bağlı Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının yayın sayıları ortaya kondu.
     Sağlık Bakanlığı kurumları, son 26 yılda 24 bilim dalında Türkiye genelinde yapılan 179 bin 179 yayın sayısı arasında toplam 8 bin 15 bilimsel yayın yaptı.
     Klinik tıp alanında Türkiye genelinde 59 bin 198 yayının 6 bin 384'ünün Sağlık Bakanlığına ait olduğu tespit edildi. Kurumların Türkiye yayın performansına yaptıkları katkı oranı yüzde 10,78 oldu. 
    Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bin 147 adet yayın ve yüzde 17,97'lik katkı oranı ile ilk sıraya yerleşti.
     Hastane, kendisine en yakın sıradaki 555 yayın ve yüzde 8,66'lık katkı oranına sahip Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin iki katından fazla bir paya sahip oldu.
     Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesini bilimsel yayın sayılarıyla, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıd Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. A. Yurtarslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi izledi.
     Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yayın sayısıyla, bünyesinde Tıp Fakültesi bulunan pek çok devlet üniversitesinin de önüne geçti.

Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs