En Sıcak Konular

SARAH PALİN'DEN SERT MESAJLAR

12 Eylül 2008 11:22 tsi
SARAH PALİN'DEN SERT MESAJLAR ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, gerekirse ülkenin başkomutanlığını üstlenmede yeterli deneyime sahip olduğunu söyledi, dış politika konularında verdiği mesajlarla tepki topladı.

WASHINGTON - ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, gerekirse ülkenin başkomutanlığını üstlenmede yeterli deneyime sahip olduğunu söyledi, dış politika konularında verdiği mesajlarla tepki topladı.
     Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı olduktan sonra Palin, televizyon kameraları önünde ilk röportajını ABC televizyonuyla yaptı. Gazeteci Charlie Gibson'ın sorularını yanıtlayan Palin, Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO üyeliğini destekledi.
     Palin, Gibson'ın bir sorusu üzerine, ''NATO müttefiki olarak, bir ülkeye saldırıldığında bu ülkeden yardım çağrısı almanız ve yardım etmeniz beklenecek'' diye konuştu ve NATO üyesi olması halinde Gürcistan'a düzenlenecek bir saldırıyı karşılıksız bırakmayacaklarının mesajını verdi.
     Palin'in bu değerlendirmesi, Washington çevrelerinde tepkiyle karşılandı. Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain bile, Rusya'ya karşı mesajlarında bu derece ileri gitmemişti. Uzmanlar, Palin'in açıklamasının, çok aşırıya kaçan, tehlikeli bir mesaj verdiği görüşünü paylaşıyor. Ulusal Güvenlik Ağı kuruluşunun uzmanlarından Ilan Goldberg, ''Palin'in bu sözleri özellikle diğer nükleer güçlere yanlış mesaj veriyor. Bu tip tehlikeli konuşmalar, John McCain'in seçim kampanyasının militarist yaklaşımını bir kez daha teyit ediyor'' dedi.
     Sarah Palin ayrıca, Rusya'nın Gürcistan'a, hiç bir kışkırtıcı unsur olmadığı halde girdiği görüşünü de ısrarla vurguladı.
     Palin, röportajın hemen başında kendisine, gerekirse ABD başkanlığı görevini bile üstlenmeye hazır olup olmadığı sorusunun yöneltilmesi üzerine, hiç duraksamadan, ''hazırım'' yanıtını verdi.
     Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı McCain'in 72 yaşını doldurması ve kanserle olan problemleri, ABD'de uzun bir süredir tartışma konusu yapılıyor. McCain'in ölmesi veya sağlığının bozulması durumunda Palin'in, ülkenin başkomutanı olacağına dikkat çeken yorumcular, bunun ülke için büyük bir risk olduğunu savunuyor.
     Palin, daha önce hiç bir devlet başkanıyla karşılaşmadığını ancak bunun önemli olmadığını savundu. Bir kaç ay önce bir programla Kuveyt ve Almanya'da görev yapan Amerikan askerlerini ziyaret etmesinin dışında, hangi ülkeleri gördüğü sorulan Palin, ''ABD'nin kapı komşuları'' Kanada ve Meksika'yı saydı. Palin'in, bir kaç ay öncesine kadar pasaport bile çıkarttırmamış olduğu söyleniyor.

Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,586 µs