En Sıcak Konular

TEKSTİL, HAZIR GİYİM VE DERİ SEKTÖRÜNDE EYLEM PLANI

11 Eylül 2008 15:59 tsi
TEKSTİL, HAZIR GİYİM VE DERİ SEKTÖRÜNDE EYLEM PLANI Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü Strateji Eylem Planı,Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı toplantıda açıklandı.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye ekonomisinin makro ve sektörel bazda önemli değişim ve dönüşüm sürecinde bulunduğunu belirterek, ''Değişim ve dönüşümü küresel ve ulusal, ekonomik ve finansal gelişmeler ışığında kamu ve özel sektörün birlikte yönetmesi son derece özel bir önem taşımaktadır'' dedi.
     Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektörü Strateji Eylem Planı, Türkiye İstatistik Kurumu'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı toplantıda açıklandı.
     Ekren, toplantıda yaptığı konuşmada, özel sektör ve kamu sektörünün bir araya gelerek, sektörel gelişmeleri değerlendirdikleri önemli platformlardan biri olan bu süreçte tarafların, değişim ve dönüşüm strateji belgesi hazırlaması aşamasına geldiğini ifade etti.
     Değişim, dönüşüm ve destek sürecinin doğası gereği dinamik olduğunu, bu nedenle de belgenin esnek bir formatta hazırlandığını belirten Ekren, strateji belgesini, uygulama sürecini izleme ve değerlendirme komitesi kurarak, daha aktif ve daha canlı bir hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.
     Bu sektörlerin değişim ve dönüşüm sürecinde strateji belgesi kapsamında yer alan ya da daha sonra gündeme gelebilecek konuları ele alacak ve değerlendirecek, TOBB ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda sürekli takip ve analiz edecek ve dinamik süreci canlı tutacak bir izleme ve değerlendirme komitesi kurmayı da kararlaştırdıklarını bildiren Ekren, gelişmelere yönelik olarak inisiyatiflerin de bu komite tarafından belirleneceğini söyledi. Ekren, bu nedenle sürecin özel sektörle birlikte yönetilmesinden Sanayi ve Ticaret Bakanlığının sorumlu olacağını belirtti.
     Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de birer konuşma yaparak plan hakkında görüşlerini aktardılar.
     Konuşmaların ardından gazetecilerin, söz konusu illerde sektörde yeni kurulacak firmalara teşvik uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin sorusu üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Özellikle 5084 kapsamında olan illerde zaten sürekli teşvik devam edecek. Asıl teşvikle ilgili düzenlemeler, uzun süredir çalışmaları devam eden sanayi bilgi sistemi, sanayi stratejisi politikaları ve kümelenmelerle beraber yıl sonuna kadar yeni teşvik sistemi içinde yer alacak'' dedi.
     Ekren, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye'nin bölgesel ve sektörel bazda sanayi ve ticaret envanterini çıkardıktan sonra yeni yatırım ihtiyacının olup olmadığının, hangi sektörde veya hangi alanda olacağının strateji belgesine bağlı olarak belirleneceğini söyledi.
     Bölgesel Asgari Ücret Uygulaması ile ilgili soru üzerine de Çağlayan, uygulama konusunda işveren ve işçi tarafının konu ile ilgili bir mutabakat, uzlaşma gerçekleştirmesi noktasında hükümet olarak sıcak bakabileceklerini söyledi.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,507 µs