En Sıcak Konular

BELÇİKA BASININDA TÜRKİYE MAÇI

11 Eylül 2008 12:12 tsi
 BELÇİKA BASININDA TÜRKİYE MAÇI Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN,5. grupta Türkiye ile yaptıkları maçı, ''Türkiye'de az kalsın mucize yaratıyorduk. Ancak kaza ile ele çarpan top karşılaşmayı beraberlikle sonuçlandırdı'' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

BRÜKSEL - Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN, Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta Türkiye ile yaptıkları maçı, ''Türkiye'de az kalsın mucize yaratıyorduk. Ancak kaza ile ele çarpan top karşılaşmayı beraberlikle sonuçlandırdı'' başlığı ile okuyucularına duyurdu.
     HLN, dün akşam oynanan maça ilişkin ''1 puanı fazlasıyla hak ettik'' iddiasında bulunurken, 1-1'lik sonucu da ''güven verici'' olarak değerlendirdi.
     Het Nieuwsblad gazetesi ise Belçika'nın lakabı olan kırmızı şeytanlar için, ''İstedikleri sonucu elde edemediler'' yorumunu yaparak, ''Ancak kırmızı şeytanlar, Türkiye'den 1 puan alarak, Dünya Kupası Finallerine katılma planlarında takım olarak emin adımlarla ilerliyorlar'' ifadelerini kullandı.
     Bu arada Belçikalı futbolculardan, maçta takımının golünü atan Sonck, görüşlerini şöyle açıkladı:
     ''Biz kırmızı şeytanlar takımı olarak, Türkiye cehenneminde oynamamızın baştan beri zor olacağını biliyorduk. Ama Türkiye'yi hakem kurtardı. Maçın orta hakemi Türkiye ile birlikte hareket etti. Türkiye bizden üstün bir takımdı. Ancak hakemin verdiği penaltı doğru değildi. Yan hakem pozisyona yakın olmasına rağmen, bayrağı kaldırmadı, ancak orta hakem yine de penaltıyı verdi. Teşekkür ederiz hakem bey.''
     Kaleci Stijn Stijnen ise ''Penaltıya sebep olan Witsel ellerini kesip atamaz ya. Penaltı olmayan bir pozisyonda taraftarın baskısı hakemi penaltı vermeye mecbur etti. Az kalsın Emre'nin kullandığı penaltıyı kurtarıyordum. Ama Emre topa çok iyi vurdu. Böyle bir vuruşun kaleci tarafından kurtarılması çok zor. Türkiye bizden üstün olmasına rağmen, bana göre bu skor doğru skor'' dedi.
     Öte yandan gazeteler, ülkenin en büyük kulübü olan Rsc Anderlecht'ten hiçbir futbolcunun Belçika Milli Takımında ilk 11'de yer almamasının tarihe geçtiğine dikkat çekti.

UEFA: EMRE'NİN GOLÜ TÜRKİYE'Yİ YENİLGİDEN KURTARDI

ANKARA - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), (A) Milliler'in, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 2. maçında Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maça ilişkin, ''Emre'nin beraberlik golü, Belçika'ya galibiyet şansı vermedi'' yorumunu yaptı.
     UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, ''Emre Belözoğlu, 74. dakikada penaltıdan attığı beraberlik golüyle Türkiye'yi yenilgiden kurtardı'' denilirken, maçın 13. dakikasında, Tuncay'ın sakatlanmasıyla ay-yıldızlıların ilk talihsizliği yaşadığı ifade edildi.
     ''Belçika, Wesley Sonck'un 31. dakikada attığı golle ilk yarıda liderliği ele geçirdi'' denilen haberde, Witsel'in topa elle müdahalesi sonucunda, Emre'nin penaltı atışı fırsatını gole çevirdiği kaydedildi.



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,550 µs