En Sıcak Konular

11 EYLÜL TÖRÖR KURBANLARI ANILDI

12 Eylül 2008 07:59 tsi
11 EYLÜL TÖRÖR KURBANLARI ANILDI ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001 tarihinde Dünya Ticaret Merkezine düzenlenen terör saldırısında hayatlarını kaybedenler bu yıl yedincisi düzenlenen törenle anıldı.

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001 tarihinde Dünya Ticaret Merkezine düzenlenen terör saldırısında hayatlarını kaybedenler bu yıl yedincisi düzenlenen törenle anıldı.
Törende, Dünya Ticaret Merkezindeki İkiz Kulelere uçakla düzenlenen saldırıda ölen 2 bin 751 kişinin isimleri tek tek okundu. İsimleri okuyan 210 kişi arasında aralarında bir Türk gencinin de bulunduğu çeşitli ülkelerin vatandaşları, kendi ülkelerinin ve halklarının sevgi ve en iyi dileklerini Amerikalılara ve New Yorklulara getirdiklerini söylediler. 
Sabah ilk uçağın Kuzey Kulesine çarptığı an olan 08.46'da (TSİ 15.46) çanların çalınması ve saygı duruşuyla başlayan tören, yerel saatle saat 12.30'da son buldu. Tören alanı toplam 4 kez çalınan çanlarla, 11 Eylül'de yakınlarını kaybedenlerin acısını yansıtır bir biçimde sessizliğe gömüldü.
 Aileler tören boyunca ellerinde yakınlarının fotoğraflarıyla ''Seni Seviyoruz'' ''Seni Özlüyoruz'' ve ''Seni Hiçbir Zaman Unutmayacağız'' pankartları taşıdılar.

BAŞKAN BUSH, SAYGI DURUŞUNA KATILDI

Sabah önce Beyaz Saray'da düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuna katılan Başkan George  Bush, ardından Pentagon'daki törende bir konuşma yaptı. Pentagon'un hemen önünde inşa edilen 11 Eylül Anıtı da bugün resmen açıldı.
Bush, ABD yönetimi ve Kongresinin bütün üst düzey yetkililerinin katıldığı törendeki konuşmasında, ABD tarihinin en kötü günlerinden biri olan 11 Eylül'ün, aynı zamanda ülkenin yetiştirdiği insanların en büyük kahramanlıklarından bazılarına da sahne olduğunu anlattı.
Başkan Bush, "Bu anıt, bütün yurttaşlarımıza, Amerikan ruhunun ne kadar dayanıklı olduğunu hatırlatacak. Binaların devrildiği bir günde, aynı zamanda kahramanlar da yükseldi. Gelecek nesiller, bu anıtı ziyaret ettiklerinde 21'inci yüzyılın, özgürlük ve terör güçleri arasında büyük bir mücadeleyle başladığını öğrenecekler" dedi.

SİYASİ ATEŞKES

ABD'nin başkan adayları John McCain ve Barack Obama, 11 Eylül terör saldırısı kurbanlarının anıldığı günde New York'a geldiler ve birlik beraberlik mesajları vererek adeta siyasi ateşkes ilan ettiler. McCain ve Obama, New York'ta önce Dünya Ticaret Merkezi'nde terör saldırısında yıkılan İkiz Kuleler'in bulunduğu alana gelerek el sıkıştılar, ardından da saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin anısına birlikte çelenk koydular.John McCain, başkanlık yarışının giderek daha sertleşmesiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunu önlemenin en iyi yolunun Obama ile birlikte ülkeyi gezip vatandaşlarla toplantılar düzenlemek olduğunu, ancak buna Obama'nın bir türlü yanaşmadığını belirtti.



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,997 µs