En Sıcak Konular

''ZAYIF OLMAK HER ZAMAN SAĞLIKLI OLMAK DEĞİL''

11 Eylül 2008 20:50 tsi
''ZAYIF OLMAK HER ZAMAN SAĞLIKLI OLMAK DEĞİL'' Ankara Tabip Odası, ''Zayıf olmanın her zaman sağlıklı olmak anlamına gelmediğini ve zayıflarken yeterli ve dengeli beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini'' bildirdi.

ANKARA - Ankara Tabip Odası, ''Zayıf olmanın her zaman sağlıklı olmak anlamına gelmediğini ve zayıflarken yeterli ve dengeli beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini'' bildirdi.
Ankara Tabip Odası, son günlerde kamuoyuna yansıyan ''zayıflamak uğruna başvurulan sağlıksız diyet ve uygulamalarla'' ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sağlığın ''kişinin bedenen, ruhen ve sosyal olarak tam bir iyilik halinde olması'' şeklinde tanımlandığı belirtildi.
Bireylerin zayıflamaları gerektiğine ilişkin karar alınırken Beden Kitle Endeksi'nin (BKİ) yol gösterici olabileceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
''BKİ, vücut ağırlığının kg cinsinden, boy uzunluğunun metre cinsinden değerinin karesine bölümü ile elde edilir. Normal kabul edilen değer aralığı 18,5-24,9 aralığıdır.
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, değerlerin 18,5'tan az olması beslenme yetersizliği, 18,5-19,9 aralığı normal kabul edilebilir, 20,0-24,9 normal, 25,0-29,9 kilolu, 30,0 ve üzeri ise şişman olarak kabul edilmektedir.''
Kişilerin sağlıklı ya da hasta olmasını etkileyen faktörlerin birbirinden farklılık gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, beslenme programının uzman hekim tarafından verilmesi gerektiği bildirildi.

Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,527 µs