En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: BU HESAP, YÜCE DİVAN'DA BİTER

11 Eylül 2008 16:00 tsi
KILIÇDAROĞLU: BU HESAP, YÜCE DİVAN'DA BİTER CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, Deniz Feneri Derneğiyle organik ilişki içinde olduğu ve buradaki kirli ilişkilerin kendisine uzanacağını bildiği için konuyu saptırdığını öne sürdü.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, Deniz Feneri Derneğiyle organik ilişki içinde olduğu ve buradaki kirli ilişkilerin kendisine uzanacağını bildiği için konuyu saptırdığını öne sürerek, ''Bunların hesabını soracağız, bu hesap, Yüce Divan'da biter, Yüce Divan'a gidecekler'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, Deniz Feneri davasında maskesinin düştüğünü, gerçek yüzünün ortaya çıktığını savunarak, ''Yoksullara yardım adı altında toplanan paraların yasa dışı yollardan birilerinin çıkarına kullanılması nasıl oluyor da AKP'yi harekete geçirmiyor? Sayın Başbakan hortumcularla hatıra fotoğrafı çektireceğine, fakir fukara, garip gurebanın hakkını korusun. Din simsarlarına teslim olmasın'' diye konuştu.
     Gazetecilerin, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili ''Türkiye'den Almanya makamları bir adli yardım talebinde bulunmadan, bizim Adalet Bakanlığı olarak resen hareket etmemiz mümkün değil'' açıklamasına ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Almanya arasında idari anlaşma sözleşmesini onaylayan yasanın 2004'te TBMM'den geçtiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
     ''Burada adli yardımlaşmanın nasıl olacağı bellidir. Eğer savcılar harekete geçerse, bunlar doğrudan doğruya Alman hükümetinden bilgi alamazlar. Olayın Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya'ya iletilmesi gerekiyor. Adalet Bakanı'nın bu gerçekleri bilmemesi mümkün değil.
     Bu sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ama adımın nasıl Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu biliyorsam, AKP hükümetinin de bu olayı kapatmak için olağanüstü çaba harcadığını biliyorum.''
     Deniz Feneri Derneğine, TBMM'nin Üstün Hizmet Ödülü verdiğini, bazı malzemelerin Kızılay dışında Deniz Feneri Derneğine de verildiğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Bülent Arınç döneminde, Deniz Feneri Derneğine hangi malzemeler verildi?'' diye sordu.
     AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, CHP'ye yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     ''Biz her zaman ve her ortamda hesap vermeye hazırız. Hesap vermeye hazır olduğumuz için hesap soruyoruz. Biz korksak, tırssak, verilecek hesabımız olmasa bu kadar rahat konuşabilir miyiz? Yargı ellerinde. Biz bütün bu olaylarda, yürekli bir cumhuriyet başsavcısı bekliyoruz. Hesap soracak, belgeleri toplayacak, teknik dinleme yapacak, kuryelerden hesap soracak...Hem Müslüman geçineceksin, sonra Müslüman'ın hakkını yiyeceksin. Sonra da fakir fukara edebiyatı yapacaksın. Bunların hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler. Bu hesap, Yüce Divan'da biter. Bunların hepsi Yüce Divanlıktır, Yüce Divan'a gidecekler, kaçınma şansları yok.''
     Kılıçdaroğlu, daha önce Tansu Çiller hakkında Almanya'da uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin iddiaların bulunduğunun anımsatılması, ''Almanya'nın Türk siyasetine karıştığı söyleniyor. Ne diyorsunuz?'' diye sorulması üzerine, ''Uyuşturucu konusunda ayrıca Dengir Mir Mehmet Fırat'a özel bir soru sorabilirsiniz'' dedi.

CHP, DENİZ FENERİ DAVASINI İZLEMEYE DEVAM EDECEK

     CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, geçen hafta olduğu gibi, önümüzdeki hafta da Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği davasını izleyecek.
     AA muhabirinin, CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu ve Kılıç, 15 Eylül Pazartesi günkü duruşmayı izlemek için, bir gün önceden Almanya'ya gidecek.



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,099 µs