En Sıcak Konular

EROĞLU: HASANKEYF 6 YIL SONRA SU ALTINDA KALACAK

11 Eylül 2008 13:52 tsi
EROĞLU: HASANKEYF 6 YIL SONRA SU ALTINDA KALACAK Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hasankeyf bölgesinin su altında kalmasının 6 yılı bulacağını belirtti.

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hasankeyf bölgesinin su altında kalmasının 6 yılı bulacağını belirterek, ''Bölgenin turizm merkezi haline gelmesini istiyoruz. Bu amaçla, yeni yerleşim yerine ilişkin projeyi 2 yılda bitirmeyi planlıyoruz'' dedi.
     Eroğlu, Ilısu Barajı yapım çalışmalarına ilişkin brifing almak için geldiği TOKİ'de Başkan Erdoğan Bayraktar ile düzenlediği basın toplantısında, baraj inşaatı başlamadan önce bölgeye yönelik tüm planların tamamlandığını bölgedeki mimari dokuya uygun bir inşaat tarzı benimsendiğini söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:
     ''Hasankeyf, bölgenin turizm açısından yıldızı olacak. Tarihi eserler kurtarılıp iki ayrı müzede sergilenecek. Müzelerin biri kapalı biri açık olacak. Kapalı müzede küçük tarihi eserler, açık olanda ise büyük tarihi eserler sergilenecek. Baraj inşaat çalışması sırasında toprak altında kalan çok sayıda eser de bulunacak.''
     Su altında kalacak tarihi eserlerin ya taşınacağını ya da benzerlerini yapılarak müzelere konulacağını ifade eden Eroğlu, ''Bu projeye, 25 milyon avro ayırdık. 54 milyon dolar da ilave kaynak ayırmak söz konusu'' dedi.
     ''Yeni Hasankeyf'in ülkenin en güzel yerleşim alanı olacağını'' ifade eden Bakan Eroğlu, bölgeye yakışır bir plan hazırlandığını söyledi. Eroğlu, ''Kentin yeni yerleşim planında her şeyi düşündük. Kültür parkı olacak alan Sarayburnu'na benzeyecek. Stadyum, kapalı spor salonları, parklar bulunacak'' diye konuştu.
     Eroğlu, bir soru üzerine, Hasankeyf'te oturanların istimlak bedellerinin ödeneceğini, evi kullanılmayacak durumda olan vatandaşlara ödenecek istimlak bedelinin TOKİ'ye yatırılacağını, kalan bedelin ise 15 taksite bölüneceğini bildirdi.
     ''Proje ne zaman tamamlanacak?' sorusuna Eroğlu, ''Hasankeyf bölgesinin su altında kalması 6 yılı bulacak. Yeni yerleşim yerine ilişkin projeyi 2 yılda bitirmeyi planlıyoruz'' yanıtını verdi.

BAYRAKTAR: İSMİNİN VERİLMESİNDE TASARRUFUM YOK

     TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, babasının isminin bir okula verilmesiyle ilgili ''Benim bir tasarrufum yok, tamamen Eskişehir Valiliğinin eylemidir'' dedi.
     Bayraktar, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, Hasankeyf'te yapımı planlan Ilısu Barajı'yla ilgili verilecek brifing öncesinde, bir gazetecinin Eskişehir'de TOKİ tarafından yapılan bir okula babasının isminin verilmesi konusunu anımsatması üzerine, şöyle konuştu:
     ''Okula babamın isminin verilmesiyle ilgili benim bir tasarrufum yok, tamamen Eskişehir Valiliğinin eylemidir. Orada şehit olan bir yavrumuz var, Emre Bolat. Onun ismi verilse daha mutlu olurdum. Babam Eskişehir'de üniversite öğrencisiyken 26 yaşında vefat etti. Bana sorsalar kabul etmezdim. Valiliğin tasarrufu, benim tasarrufum değil. Babamın sağ olduğunu söylüyorlar, babam genç yaşta vefat ettiği için adını büyük oğluma verdim. Onun için öyle diyorlar.''
     Bayraktar'ın ardından söz alan Bakan Eroğlu ise ''Böyle bir evlat yetiştirmiş, tüm Türkiye'ye hizmet eden. Böyle hizmet eden bir başkanın babası her şeye layıktır'' diye konuştu.



Bu haber 1,187 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs