En Sıcak Konular

TERİM: GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN GALİBİYETTİ AMA OLMADI

11 Eylül 2008 00:45 tsi
TERİM: GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN GALİBİYETTİ AMA OLMADI Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika'nın ''antifutbol'' anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıda olumlu futbol oynadıklarını söyledi.

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile 1-1 berabere kaldıkları 19. Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında Belçika'nın ''antifutbol'' anlayışına karşın, özellikle ikinci yarıda olumlu futbol oynadıklarını söyledi.
     Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Türkiye'de puan maçına çıktıklarını belirterek, ''Aklımızdan ve gönlümüzden geçen galibiyetti, ama olmadı. Rakibimizin antifutbol anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıdaki pozitif oyun için oyuncularıma teşekkür ediyorum'' dedi.
     ''Mağlup olsak da pozitif futboldan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim'' diyen Terim, ''Bu yolculukta zaman zaman böyle şeyler olacak. Benim takımımın bütün eksiklerine rağmen, Belçika takımı 1-1 kalınca bayram yapıyorsa, o zaman kimsenin üzülmesine gerek yok. Biz bunu zaten telafi ederiz'' diye konuştu.
     Terim, ilk yarıda geriye düşünce kimi planlarının değiştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     ''İkinci yarıda daha baskılı ve pozisyonlu oynandık. Uzun zamandır yan toptan yemediğimiz golle geriye düşünce bazı planlarınız değişiyor. Akıcı oynamak için oyunun durmaması lazım. Devamlı biri yatarsa nasıl oynayacaksınız? Diğer maçlarımıza oranla iyi oynamadığımız gerçek, özellikle de ilk yarıda. Ancak oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Karşı tarafın da müthiş defans yaptığını söyleyebilirim.''
     Terim, bir soru üzerine, maç sırasında yedek kulübesinde, Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'in kendisine yaptığı harekete karşı tepki verdiğini söyledi.
     Vandereycken'in yaptığı hareketin çok ağır olduğunu ileri süren Terim, şunları anlattı:
     ''Bugüne dek hiçbir meslektaşımla, eğer birşey yapmamışsa muhattap olmadım. Kameraler biraz bizden uzaklaşıp rakiplere bakarsa, kendi çocuğunuzu yerden yere vuracağınıza biraz başkalarına bakarsanız neler yaptığını görürsünüz. İtalyanca olarak ne söylediğini kendisine sorun. Kulübeye yaptığı hareket de İtalyanca'da çok ağır bir şeydir. Kendi sahamızda, kendi evimizde hiç kimseye karışmamışsınız. Ben de cevap vereceğim tabii, rakibe çiçek atacak halimiz yok.
     Üzgünüm, keşke olmasaydı ama hem küfür edip, hem çizgide durmak. Yani 'ben suçsuzum' diyor. Tiyatroyu sanatçılara bırakıyoruz. Biz futbol adamıyız, oynamak istiyoruz. Ben 5. atak oyuncusunu soktum, kaybedersem böyle kaybedeyim.''
     Terim, Belçikalı bir gazetecinin, ''Hareket neydi?'' sorusu üzerine, ''Tüm kameraların önünde mi yapayım. Hayır? Toplantıdan sonra size gösteririm'' dedi. Terim, toplantının ardından Belçikalı gazetecilere hareketi gösterdi.
     Terim, maçtan önce Emre Belözoğlu'nun yaşadığı olaylarla ilgili bir soru üzerine, ''Zaman zaman haddini aşan yorumlar oluyor'' dedi.
     Belçika Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken ise karşılaşmada Fatih Terim ve yedek kulübesinin yaptığı harekete karşılık hareket yaptığını ileri sürdü.
     Vandereycken, maçta 65-70 dakika Terim'in kendisine ayrılan bölümün dışından oyuncularına direktif verdiğini savunarak, şöyle konuştu:
     ''Benim yaptığım hareket, Fatih Terim ve kulübesindekilerin yaptığına karşılıktı. 65-70 dakika boyunca Terim, kendisine ayrılan bölümün dışında oyuncularına direktif verdi, hatta bir keresinde benim oyuncuma neredeyse dokunuyordu. Saha kenarında topa vurmakla ilgili olarak da o an içimden geldi, o hareketi yaptım. Bunun bir cezası olsaydı hakem verirdi. Deplasman maçlarında rakip takımın hocalarıyla selamlaşmak isterim. Maçtan önce gözlerim Terim'i aradı ama onu bulamadım. Sanıyorum Türkiye'de kendisi herşeyin üzerinde ama bizim üzerimizde değil. Biraz saygı istiyorduk. Ne kendisi, ne de yedek kulübesi bunu bize verdi. Maçtan sonra da tokalaşmak için 2-3 dakika bekledim ama Terim yine orada yoktu.''


Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs