En Sıcak Konular

POLAT: MALİ AÇIDAN ÇOK RAHAT DEĞİLİZ

10 Eylül 2008 17:12 tsi
POLAT: MALİ AÇIDAN ÇOK RAHAT DEĞİLİZ Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Divan Kurulunun eylül ayı toplantısında, yönetim kurulunun 6 aylık icraatını anlattı.

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Divan Kurulunun eylül ayı toplantısında, yönetim kurulunun 6 aylık icraatını anlattı.
     Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'ndaki toplantıda, sürdürülebilir, kalıcı ve uzun vadede rahatlatıcı finansman yapısına ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.
     Polat, ''Banka borçlarımızı 7-10 seneye yaymak amacındayız. Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin birleşmesini sağlamak için Sportif A.Ş'nin dışardaki hisselerini çağrı şekliyle almak gerekmektedir. Bunun için gerekli minimum finansman 150 milyon dolardır. Bu finansman, banka borçlarını yapılandırma ve Sportif A.Ş'nin dışarıdaki hisselerini almaya yarayacaktır'' diye konuştu.
     Polat, yeniden yapılanma için uzun süredir Goldman Sachs firması ile temas halinde olduklarını ve şu anda bir genel kurul ihtiyaçlarının doğduğunu belirterek, ''Bu konuda medyada çok değişik spekülasyonlar yer almaktadır. Bu anlaşmayı tam anlamıyla açıklayamam, çünkü gizlilik anlaşması var aramızda. Toplamda, banka kanalıyla 100-120 milyon dolar, tahvil ile 50 milyon dolar kaynak sağlanması düşünülmektedir'' dedi.
     Türk Telekom ile 100 milyon doların üstünde bir anlaşma yaptıklarını açıklayan Adnan Polat, bunun Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması olduğunu ileri sürdü.
     Polat, Türk Telekom'un, anlaşmanın rakamlarının kamuoyunda açıklanmaması için ricada bulunduğunu kaydederek, ''Ancak Galatasaray'ın göğüse aldığı reklamın ücreti, bir öncekine göre çok yüksektir. Bunun dışında, üzerinde çalıştığımız ve Galatasaray'a yıllık 25 milyon dolar gelir getirecek sanal operatörlük anlaşmasını yapmak üzereyiz'' şeklinde konuştu.
     Ligin henüz 2. haftasında ciddi şekilde spekülasyonlar yapıldığını vurgulayan Adnan Polat, ''Tabii ki aldığımız neticelerden memnuniyetsizliğimiz var, ama herhangi bir değişiklik düşünmediğimiz gibi, ismi geçen hiçbir teknik adamla görüşmedik. Bunlar medyanın hayal ürünleri'' dedi.
     Polat, medyada sürekli oyuncuların yurt dışına transfer olacağının yazıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
     ''Biz Servet, Arda, Mehmet Topal, Barış ve Sabri ile daha yeni 4-5 yıllık anlaşmalar yaptık. Bu oyuncuları, gerekli katkıyı sağlamadıktan sonra yurt dışına göndermeye niyetimiz yok.''
     Geçen sene şampiyonluğun araç, asıl amaçlarının ise Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kalmak olduğunu belirttiklerini, ancak bu hedeflerine ulaşamadıklarını dile getiren Polat, ''Hepimiz çok üzüldük. Bunun Galatasaray imajına katkısının yanı sıra oradan gelecek gelirlerle 2009 yılı mayıs ayına kadar nakit akışını öngörüyorduk. Gönlümüzden geçen, kendimizi odakladığımız konu, Saracoğlu'nda final oynatmak. Bunun için gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz, dilerim şans bizden yana olur'' diye konuştu.
     Polat, Riva'nın imar durumunda artık sorun bulunmadığını ve değerinin 172 milyon dolara ulaştığını söyledi.
     Galatasaray Başkanı Polat, ürün satışlarının Fenerium'un arkasında kalmasını içine sindiremediğini kaydetti.
     Galatasaray Store'un cirosunun geçen seneye göre yüzde 116 arttığını kaydeden Polat, ''Bunu iki katına çıkarıp, her kulvarda olduğu gibi burada da 1. sırada olmayı istiyoruz'' dedi.
     Polat, kombine kart satışlarının yüzde 25, gelirlerinin de yüzde 43 oranında arttığını açıkladı.
     Yeni stadın yapımının başlangıcının biraz yavaş olduğunu, ama şu anda iki vardiya olarak çalışıldığını anlatan Polat, ''29 Ekim 2009 tarihinde bitmemesi için hiçbir neden yok'' dedi.
     Başkan Polat, stadın yanına bir spor salonu yapma planlarının bulunduğunu dile getirerek, basketbol ve voleybol şubelerinin bu salonu kullanacağını açıkladı.
     Toplantıda, 31 Mayıs 2008 tarihi itibariyle denetleme kurulu raporu okundu.
     Denetleme kurulu raporunda, kulübün borç-alacak farkının 171 milyon YTL olduğu açıklandı.

Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,258 µs