En Sıcak Konular

MHP:BABACAN'A, BAHÇELİ'YE TEPKİSİ NEDENİYLE RANDEVU VERİLMEDİ

10 Eylül 2008 13:22 tsi
MHP:BABACAN'A, BAHÇELİ'YE TEPKİSİ NEDENİYLE RANDEVU VERİLMEDİ MHP Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Osman Çakır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın randevu talebinin partisince geri çevrilme sebebini açıkladı.

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Osman Çakır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın randevu talebinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili açıklamasına verdiği tepki nedeniyle geri çevrildiğini bildirdi. Çakır, ancak AB Genel Sekreteri AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerrin Korutürk'ün dün kendisini ziyaret ettiğini söyledi.
     Çakır, fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
     Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, Ulusal Program Taslağını sunmak üzere istediği randevu talebini MHP'nin reddettiğinin anımsatılması üzerine Çakır, MHP'nin Babacan'a randevu vermemesinin altında bazı nedenlerin yattığını söyledi. Çakır, "Bu da Sayın Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın açıklamasına verdiği tepkinin altında aranmalıdır" dedi.
     Çakır, buna rağmen, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerrin Korutürk'ün, dün MHP Genel Merkezi'nde kendisini ziyaret ederek, ulusal program taslağını sunduğunu belirtti. Çakır, taslağı inceleyeceklerini, düşünce ve katkılarını, gerekli olması halinde hükümete bildireceklerini kaydetti.
     Çakır, basın toplantısında, AK Parti iktidarları döneminde tarım kesiminin yok edilmeye çalışıldığını savundu.
     FİSKOBİRLİK'in devre dışı bırakılmasının, kamu zararının artmasına neden olduğunu ifade eden Çakır, hükümetin fındık politikasına da eleştirdi.

 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,278 µs